Ulv fotograferet i Sønderjylland

Den seneste opgørelse fra den nationale ulveovervågning i første kvartal af 2020 viste, at der er mellem 10 og 12 ulve i Danmark. De kan nu have fået selskab af endnu en ulv sydfra.

Bekymringen for, at en ny ulv er smuttet over grænsen fra Slesvig-Holsten til Sønderjylland, bekræftes nu af billeder fra den 10. juni. Her er en ulv fotograferet på en græsmark ved Store Jyndevad, øst for Tønder.

Billedet, der kan ses i denne artikel, er taget af Simon Muusmann Lykou og er fornyligt offentliggjort på den nationale ulveovervågnings hjemmeside Ulveatlas som en sikker observation. 

Ifølge Erik Poulsen, der er redaktør på facebooksiden Her er ulven i Danmark, kan det være den ulv, som i sommerens løb har stået bag flere angreb på husdyr i den nordlige del af Slesvig-Holsten.

- Det er uklart, om ulven fortsat er i den danske del af grænselandet. I perioden den 9. maj til 3. juni er der en del observationer af ulv og angreb på husdyr ved Flensburg. Og fra 18. juni til 6. juli har der været flere ulveangreb på husdyr syd for grænsen ved Tønder, siger han og fortsætter:

Ulvezone

- Hvis der er tale om den samme ulv i alle tilfælde, så render den således lidt frem og tilbage over grænsen mellem Jylland og Slesvig-Holsten, siger Erik Poulsen.

Udover den strejfende ulv ved grænsen er der fortsat et par med seks unger i den midtjyske ulvezone ved Ulfborg, en enlig han i Nordjylland samt et sted mellem en og tre enlige hanner i midt- og vestjylland. 
 

Læs også