bannerPos

Ansøgningsfrist for minivådområder udsat til fredag

02-05-2019 14:41

Ansøgningsrunden for tilskud til etablering af åbne minivådområder og minivådområder med filtermatrice skulle være lukket tirsdag, men lukker i stedet først i morgen fredag. Det er it-problemer, som angives som årsagen af Landbrugsstyrelsen.

Udskydelsen blev besluttet fredag i sidste uge og hænger sammen med, at Fællesskemaet 2019 også lukkede i fredags. Den lukning har betydet, at systemet i weekenden har kørt langsommere end normalt. Fra Thor Gunnar Kofoed, viceformand i L&F, får beslutningen kritik.

- Det er brandærgerligt og under al kritik, at dårlige it-systemer i styrelsen skal give den her form for besvær, når så mange danske landmænd er opsatte og står klar til at lave minivådområder på deres bedrift 

- Nu forventer vi selvfølgelig, at ministeriet afsætter de nødvendige ressourcer til at holde momentum og sikre, at ingen projekter forsinkes i år. Det indebærer, at alle landmænd, der får deres kommunale tilladelser på plads inden den 1. september, også skal kunne få et endeligt tilsagn fra Landbrugsstyrelsen senest 1. september, så de kan nå at etablere anlægget i år.

Kofoed: Kan staten overhovedet løfte it-opgaven?

Viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed, stiller ovenpå årets it-problemer spørgsmålstegn ved, om staten overhovedet kan løfte opgaven, når det kommer til landbruget. Måske skulle Seges hellere overtage en del af opgaven, lyder det.

- Staten har endnu ikke vist, at de kan leve op til den opgave, siger han.

- Og det her skal ikke være en kritik af de embedsmænd, som sidder og arbejder med det her. Staten har bare aldrig stillet de ressourcer til rådighed, så man kan leve op til sine forpligtigelser. Og så længe man ikke gør det, så var det måske en idé, om det hele ikke kunne gøres på en nemmere og billigere måde.

Han fortæller, at i forhold til landbruget, så kunne man med fordel outsource en del af it-opgaverne til Seges.

- Vi har jo alle oplysninger i vores markprogram. Jeg kan se på mine grønne vinkler, der er krydset af, om jeg opfylder reglerne eller ej. Så alt det bøvl med statens system, der ikke virker. Det er jo oldnordisk, siger Thor Gunnar Kofoed.

ege

Massey Ferguson producerer ansigtsmasker

Massey Ferguson bruger sin 3D-printerkapacitet til at levere ansigtsvisirer i fuld størrelse til lokalt sundhedspersonale, som arbejder hårdt på at redde liv under coronavirus-pandemien.

Ekstra hjælp til landmændene i Påsken

Værksteds- og dækkæden Super Dæk Service stiller med et markant øget mandskab og antal servicevogne i Påsken for at hjælpe med at holde de danske landmænd sikkert kørende i en tid, hvor mange har fået ekstra travlt med forårsforberedelserne efter en usædvanlig våd vinter.

SLF vil igen sikre blomster på markerne

Også i år vil SLF tilbyde landmænd en ordning med sommerblomster i kanten af deres marker. Denne gang i samarbejde med to medlemmer, som varetager såarbejdet.

Færdig før påske

Under den seneste tørvejrsperiode er Helgenæs Maskinstation nået rigtigt langt med forårsarbejdet. Så langt, at påsken bliver en rolig periode, lyder vurderingen.

Forårsarbejdet går planmæssigt

På Gymoes nær Haderslev giver det fine forårsvejr en kontrolleret travlhed på marken. - Vi har stille og roligt fået kørt gødning ud, og efterhånden som det er blevet mere tørt, er også gyllen kommet ud, ligesom vi har kunnet så det hele fra en ende af, siger Torben Juhl Madsen.

Hjemsendte fra skolen træner praktikfærdigheder

To elever i 1. forløb af jordbrugsmaskinføreruddannelsen har ladet sig installere på Helgenæs Maskinstation for både fjernundervisning og lidt ekstra praktisk træning.

Veganerpartiet på spil igen – optager videoer af døde dyr

Både Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Danske Svineproducenter advarer mod, at personer fra Veganerpartiet i disse dage går ind på svineejendomme for at optage videoer af døde grise.

Veganerpartiet har politianmeldt landmand for overfald og frihedsberøvelse

Stifter af Veganerpartiet Henrik Vindfeldt afviser alt om, at de personer – som inkluderer ham selv -, der er gået ind på svineejendomme de seneste dage har provokeret landmænd for at få reaktioner.

Jeg bliver udfordret på mine beslutninger

Slagtesvineproducent Brian Christensen deler sine økonomiske nøgletal med ti andre slagtesvineproducenter. På den måde bliver hans egne beslutninger udfordret, og hans horisont udvidet.
Side 1 af 1813 (36256 artikler)Prev1234567181118121813Next