bannerPos

Ansøgningsfrist for minivådområder udsat til fredag

02-05-2019 14:41

Ansøgningsrunden for tilskud til etablering af åbne minivådområder og minivådområder med filtermatrice skulle være lukket tirsdag, men lukker i stedet først i morgen fredag. Det er it-problemer, som angives som årsagen af Landbrugsstyrelsen.

Udskydelsen blev besluttet fredag i sidste uge og hænger sammen med, at Fællesskemaet 2019 også lukkede i fredags. Den lukning har betydet, at systemet i weekenden har kørt langsommere end normalt. Fra Thor Gunnar Kofoed, viceformand i L&F, får beslutningen kritik.

- Det er brandærgerligt og under al kritik, at dårlige it-systemer i styrelsen skal give den her form for besvær, når så mange danske landmænd er opsatte og står klar til at lave minivådområder på deres bedrift 

- Nu forventer vi selvfølgelig, at ministeriet afsætter de nødvendige ressourcer til at holde momentum og sikre, at ingen projekter forsinkes i år. Det indebærer, at alle landmænd, der får deres kommunale tilladelser på plads inden den 1. september, også skal kunne få et endeligt tilsagn fra Landbrugsstyrelsen senest 1. september, så de kan nå at etablere anlægget i år.

Kofoed: Kan staten overhovedet løfte it-opgaven?

Viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed, stiller ovenpå årets it-problemer spørgsmålstegn ved, om staten overhovedet kan løfte opgaven, når det kommer til landbruget. Måske skulle Seges hellere overtage en del af opgaven, lyder det.

- Staten har endnu ikke vist, at de kan leve op til den opgave, siger han.

- Og det her skal ikke være en kritik af de embedsmænd, som sidder og arbejder med det her. Staten har bare aldrig stillet de ressourcer til rådighed, så man kan leve op til sine forpligtigelser. Og så længe man ikke gør det, så var det måske en idé, om det hele ikke kunne gøres på en nemmere og billigere måde.

Han fortæller, at i forhold til landbruget, så kunne man med fordel outsource en del af it-opgaverne til Seges.

- Vi har jo alle oplysninger i vores markprogram. Jeg kan se på mine grønne vinkler, der er krydset af, om jeg opfylder reglerne eller ej. Så alt det bøvl med statens system, der ikke virker. Det er jo oldnordisk, siger Thor Gunnar Kofoed.

ege

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next