bannerPos

Efter it-problemer i minivådområdeordning: L&F-direktør sender stikpille til Ellemann

I 2018 var der store regionale forskelle på antallet af ansøgte minivådområder i Danmark, som kortet her viser. Kilde: Oplandskonsulenterne.dk

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
03-05-2019 17:18
Fristen for at søge om minivådområder udløber i dag. It-problemer gør dog, at endeligt tilsagn først blive sendt ud i september, når Landbrugsstyrelsens it-system på området er oppe at køre.

På grund af it-problemer i Landbrugsstyrelsen blev fristen for at søge minivådområder rykket fra 30. april til i dag fredag. Men ikke nok med det. Landbrugsstyrelsen har også meldt ud, at det it-system som skal behandle ansøgningerne, først er oppe at køre midt i september.

Derfor får de landmænd, der søger, ikke et endeligt tilsagn, men kun et betinget tilsagn i perioden fra ansøgningsrunden lukker frem til 1. september. Først fra midt i september, hvor Landbrugsstyrelsens it-system til behandling af minivådområdeansøgningerne er oppe at køre, bliver de endelige tilsagn fra systemet sendt ud.

- Landbrugsstyrelsen udsteder en ændringsbekendtgørelse på minivådområdeordningen 2019, da it-udfordringer gør, at vi må ændre fremgangsmåden for sagsbehandlingen af tilsagn og reglerne for udbetaling af forskud, lød det for nyligt fra Landbrugsstyrelsen.

Det er ikke længe siden, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i skarpe vendinger kritiserede landbruget for, at det går for langsomt med at få realiseret de kollektive virkemidler.

I februar gav ministeren i Berlingske landbruget en alvorlig opsang, som i den grad har provokeret mange steder. Ikke mindst set i lyset af de mange administrative problemer der har været med ordningerne om de kollektive virkemidler.

Morten Høyer, direktør i Landbrug & Fødevarer, har tilsyneladende heller ikke glemt ministerens kritik. Til Effektivt Landbrug lyder det fra direktøren, at han har én kommentar til it-kaosset i minivådområdeordningen:

- Jeg vil sige, at jeg råbte relativt højt, da jeg hørte om it-problemerne – og det var med en masse bandeord, lyder det fra Morten Høyer.

Leder: Større interesse for ordningen

It-problemerne med administrationen af minivådområdeordningen kommer oveni, at der har været langt større interesse for at søge tilskud til at anlægge minivådområder end tidligere. Det bekræfter leder for det praktiske arbejde med ordningen, Simon Rosendal Bjorholm fra Seges.

- Nu er ansøgningsrunderne kommet ordentligt i gang, og hele grundlaget for det arbejde, som oplandskonsulenterne laver, er kommet ordentligt på plads. Det var det jo ikke sidste gang, og samtidig var puljen til tilskud også mindre sidste gang, så det er da helt klart, at der er sendt flere ansøgninger ind den her gang, siger han.

Han bakkes op af oplandskonsulent Peter Aalykke Jensen fra Team Sønderjylland, der også har mærket til den øgede interesse for at anlægge minivådområder.

- Dels er nogle af uhensigtsmæssighederne fra første ansøgningsrunde (i 2018, red.) blevet ryddet af vejen, og samtidig har nogle landmænd lige skullet have fået øjnene op for den ordning og have klarhed over, hvad det egentlig går ud på, siger han.

I første ansøgningsrunde blev der sendt ansøgninger om 45 tilskud til minivådområder ind til Landbrugsstyrelsen

Massey Ferguson producerer ansigtsmasker

Massey Ferguson bruger sin 3D-printerkapacitet til at levere ansigtsvisirer i fuld størrelse til lokalt sundhedspersonale, som arbejder hårdt på at redde liv under coronavirus-pandemien.

Ekstra hjælp til landmændene i Påsken

Værksteds- og dækkæden Super Dæk Service stiller med et markant øget mandskab og antal servicevogne i Påsken for at hjælpe med at holde de danske landmænd sikkert kørende i en tid, hvor mange har fået ekstra travlt med forårsforberedelserne efter en usædvanlig våd vinter.

SLF vil igen sikre blomster på markerne

Også i år vil SLF tilbyde landmænd en ordning med sommerblomster i kanten af deres marker. Denne gang i samarbejde med to medlemmer, som varetager såarbejdet.

Færdig før påske

Under den seneste tørvejrsperiode er Helgenæs Maskinstation nået rigtigt langt med forårsarbejdet. Så langt, at påsken bliver en rolig periode, lyder vurderingen.

Forårsarbejdet går planmæssigt

På Gymoes nær Haderslev giver det fine forårsvejr en kontrolleret travlhed på marken. - Vi har stille og roligt fået kørt gødning ud, og efterhånden som det er blevet mere tørt, er også gyllen kommet ud, ligesom vi har kunnet så det hele fra en ende af, siger Torben Juhl Madsen.

Hjemsendte fra skolen træner praktikfærdigheder

To elever i 1. forløb af jordbrugsmaskinføreruddannelsen har ladet sig installere på Helgenæs Maskinstation for både fjernundervisning og lidt ekstra praktisk træning.

Veganerpartiet på spil igen – optager videoer af døde dyr

Både Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Danske Svineproducenter advarer mod, at personer fra Veganerpartiet i disse dage går ind på svineejendomme for at optage videoer af døde grise.

Veganerpartiet har politianmeldt landmand for overfald og frihedsberøvelse

Stifter af Veganerpartiet Henrik Vindfeldt afviser alt om, at de personer – som inkluderer ham selv -, der er gået ind på svineejendomme de seneste dage har provokeret landmænd for at få reaktioner.

Jeg bliver udfordret på mine beslutninger

Slagtesvineproducent Brian Christensen deler sine økonomiske nøgletal med ti andre slagtesvineproducenter. På den måde bliver hans egne beslutninger udfordret, og hans horisont udvidet.
Side 1 af 1813 (36256 artikler)Prev1234567181118121813Next