Grundvandsforening føler sig hængt ud af Danva

Foreningen for Grundvandsbeskyttelse bliver beskyldt for at levere vildledende oplysninger til de danske vandværker på Danvas hjemmeside i en artikel, som Danva ikke vil dele med foreningen..

- Artiklen er låst til internt brug, og Danva nægter at udlevere den til os. Det kan vi godt forstå, for sandheden er ilde hørt, skriver formand for FFGB, Ulrik Lunden.

»Dette indhold er tilgængelig for ansatte i Danvas medlemsselskaber.« Sådan står der at læse, hvis man klikker på artiklen »Foreningen for Gundvandsbeskyttelse henvender sig til vandværkerne med vildledende oplysninger«, der findes på hjemmesiden for Danva, brancheorganisationen for danske vandselskaber.

Og selv om artiklen blev publiceret for over måned siden, nægter Danva at dele artiklen med foreningen. Det oplyser Foreningen for Grundvandsbeskyttelse i en pressemeddelelse.

- Artiklen er låst til internt brug, og Danva nægter at udlevere den til os. Det kan vi godt forstå, for sandheden er ilde hørt, skriver formand for FFGB, Ulrik Lunden.

Han slår endnu en gang fast, at landbruget ikke er skyld i, at grundvandet skulle være truet i Danmark.

- Landmændenes retlinede brug af godkendte sprøjtemidler fører ikke til forurening. Vi har endnu til gode at se den første landmands dyrkningsflade og sprøjtejournal, som kan aflæses i grundvandet, lyder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

- Der er ikke årsagssammenhæng mellem forurening af dansk drikkevand og landbrugets dyrkning.af markerne. Dét, der truer danskernes drikkevand, er tusindvis af sivende lossepladser, nedgravede kemikalierester, øvelsesterræner, biocider fra træbeskyttelse, og stofferne PFAS og PFOS.

Politisk vildspor

Hos foreningen mener man, at Danva ikke har øje for, hvor de reelle problemer med grundvandet stammer fra. 

- Staten, kommunerne, Danva, Danske Vandværker, DN og de rød-grønne politikere er på vildspor ved at jagte landbruget og den private ejendomsret, i stedet for at gå efter dét, der truer danskernes grundvand, æyder det videre.

- Vi mener, at indsatsen skal bruges der, hvor grundvandet hjælpes – ikke bare i et politisk ideologisk korstog rettet imod landbruget og ejendomsretten, skriver foreningen i sin pressemeddelelse.
 

Læs også