Cargill åbner gigantisk foderfabrik i USA

95 procent af produktionen på det nye anlæg i Ohio er automatiseret, og kun 5 procent af produktvægten skal håndteres af mennesker. Foto: Cargill
95 procent af produktionen på det nye anlæg i Ohio er automatiseret, og kun 5 procent af produktvægten skal håndteres af mennesker. Foto: Cargill

Det globale fødevare- og landbrugsproduktselskab Cargill annoncerede mandag åbning af sit nye forblandede dyrefoderanlæg i Lewisburg, Ohio.

Anlægget strækker sig over mere end 20.000 kvadratmeter med avanceret teknologi, som angiveligt ikke tidligere er blevet brugt i branchen. 

- Fabrikken tillader brug af færre ressourcer til at producere foder, samtidig med at den sikrer den højeste kvalitet og sporbarhed af sine produkter til Cargill-kunder, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Kontruktionen af anlægget begyndte den 8. november 2018 og repræsenterer en investering på 50 millioner dollars (305,7 millioner kroner) i at udvide Cargills eksisterende foderproduktion. Anlægget producerer ikke-medicinsk foder og understøtter Cargill- og Provimi-mærkefoderblandinger og produkter sammen med tilsætningsstoffer og specialblandinger.

Anlægget inkluderer et 48,8 meter højt blandetårn af stål og nye muligheder for automatisering og kontrol, der giver præcise målinger og sporbarhed. 

- Cargills nye forblandede dyrefoderfacilitet i Lewisburg, Ohio blev designet med fødevaresikkerhed som en topprioritet, skriver de i pressemeddelelsen. | Foto: Cargill.

Højeffektivt anlæg

Hver af fabrikkens fire adskilte produktionslinjer kan køre en blanding fra start til slut på cirka en time. 

Det anslås, at anlægget vil producere 154.000 tons ikke-medicinske dyreernærings- og forblandingsprodukter på tværs af dets produktionslinjer hvert år.

Cargills beskæftiger 155.000 ansatte i 70 lande og betjener kunder i mere end 125 lande. 

db

 

Læs også

DBC Invest tager tilløb til travle tider i 2021
Fyrer 2.000 medarbejdere: Kemiselskab skal spare 1,5 milliarder kroner årligt
Kødgigant i USA giver vaccinebonus til medarbejdere
Salget af fersk grisekød halter for Danish Crown
Studerende hjælper lokal fødevareproducent med forretningsudvikling
DLG lancerer wrapfilm med recirkuleret plast