Landbrugsforretningen trækker op: Chr. Hansen fik en god start på 2021

Den globale bioscience-virksomhed Chr. Hansen, der udvikler ingredienser til fødevare-, og landbrugsindustrien, vækstede med godt 10 procent i første kvartal af regnskabsåret 2020/2021.

Administrerende direktør Mauricio Graber kan glæde sig over, at Chr. Hansen har haft solid vækst på særligt landbrugssegmentet i første kvartal af 2020/2021. Foto: Chr. Hansen
Administrerende direktør Mauricio Graber kan glæde sig over, at Chr. Hansen har haft solid vækst på særligt landbrugssegmentet i første kvartal af 2020/2021. Foto: Chr. Hansen

Selvom coronakrisen stadig spænder ben for mange dele af erhvervslivet, kan Chr. Hansen glæde sig over at have fået en god start på regnskabsåret 2020/2021.

Virksomheden beretter både om en god kommerciel trækkraft, og at integrationen af opkøb er på rette spor. Således har den formået at levere en organisk salgsvækst på 10,7 procent til godt 1,8 milliarder kroner i omsætning i regnskabsårets første tre måneder, ligeligt fordelt mellem volumen og pris, særligt drevet af virksomhedens Health & Nutrition-afdeling, der leverede 15 procent vækst, og Food Cultures & Enzymes, der bidragede med en vækst på 8 procent. 

- Vores første kvartal kom ganske stærkt ind på en relativt let sammenlignelig fra 1. kvartal sidste år med god performance på tværs af vores forretning, især inden for Health & Nutrition, lyder det fra Chr. Hansens administrerende direktør Mauricio Graber, hvortil han tilføjer:

- Vi var i stand til at vinde nye forretninger, lancere nye produkter inden for fødevarekulturer og enzymer og drive opsalg på nøglemarkeder som ost - alt sammen på trods af vanskelighederne med Covid-19. Vi har planlagt flere produktlanceringer i det aktuelle regnskabsår, hvilket vil hjælpe med at sikre, at vi har en sund kommerciel pipeline i de kommende år.

Landbrugsdel trækker op

Chr. Hansen kunne særligt bryste sig af, at der var solid vækst i kvægsegmentet, hvor mælke- og oksekødsforretningen i Nordamerika var relativt stabil i første kvartal, og at fjerkræ- og svineforretningen leverede »meget stærk« vækst drevet af et godt optag af virksomhedens probiotika-produkt GalliPro FIT i flere markeder, samt tilegnelsen af nye kunder i Kina.

- Efter udbruddet af afrikansk svinepest (ASF) i Kina genopbygger industrien sin svinepopulation, og dette kombineret med et nyligt forbud mod antibiotiske vækstfremmere skabte et gunstigt miljø for mikrobielle baserede løsninger, skriver de.

Også afdelingen plantesundhedsafdelingen bidragede en »meget stærk« vækst, om end fra en lav base sidste år, og var drevet af eksisterende produkter og primært i Latinamerika.

Fremtidsudsigter

Det fremgår endvidere af pressemeddelelsen, at virksomheden er på vej til at udføre sin 2025-strategi og blive et fokuseret biovidenskabsselskab baseret på en ”unik mikrobiel og gæringsteknologiplatform”. 

- Dette er et år med overgang, hvor vi skal sikre en vellykket integration af de erhvervede virksomheder. Vi er startet stærkt, og vi vil tackle alle udfordringer, der måtte opstå i disse processer med beslutsomhed. Frasalget af Natural Colors er også på rette spor, og forretningen leverede som forventet, skriver de.

Alligevel er Chr. Hansen tilbageholdende, når det kommer til forventningerne til 2020/21, der fortsat er uændrede.

- Vores udsigter for 2020/21 er fortsat forsigtige, og på trods af Covid-19 er vi i stand til at opretholde vores udsigter til alle nøgleparametre. Det betyder, at vi stadig vokser fra de underliggende markeder, når vi stræber efter at levere brancheførende vækstrater, tilføjer de i pressemeddelelsen.

db

 

Selvom starten på regnskabsåret for Chr. Hansen har tegnet godt, er bioscience-virksomhedens forventninger til resten af året stadig uændrede. Kilde: Chr. Hansen.

Læs også

DBC Invest tager tilløb til travle tider i 2021
Fyrer 2.000 medarbejdere: Kemiselskab skal spare 1,5 milliarder kroner årligt
Kødgigant i USA giver vaccinebonus til medarbejdere
Salget af fersk grisekød halter for Danish Crown
Studerende hjælper lokal fødevareproducent med forretningsudvikling
DLG lancerer wrapfilm med recirkuleret plast