Salget af fersk grisekød halter for Danish Crown

Danish Crown fastholder svinenoteringen i et sløvt januar-marked, der bærer præg af omfattende corona-restriktioner i Europa.

Andelshavere kan forvente at få 9,50 kroner pr. kilo for slagtesvin i vægtklassen 72 til 96,9 kg i uge 4. | Foto: Anne Kjærsgaard Krogh.
Andelshavere kan forvente at få 9,50 kroner pr. kilo for slagtesvin i vægtklassen 72 til 96,9 kg i uge 4. | Foto: Anne Kjærsgaard Krogh.

Danish Crown fastholder svinenoteringen på 9,50 kroner pr. kilo for uge 4. Det skriver de i deres ugentlige markedsberetning torsdag.

Aktiviteten på det europæiske marked for fersk grisekød halter fortsat. Den normale januar-sløvhed forstærkes ikke overraskende af de omfattende corona-restriktioner på tværs af Europa.

- Der er rigtigt mange slagteklare grise i Europa lige nu. Vores vurdering er dog, at en del af vores kollegaer rundt om i Europa tilpasser slagtningen efter, hvor meget kød de kan sælge i markedet. Derfor er der en relativ god balance i markedet, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Ifølge slagterivirksomheden er der fortsat et stabilt salg af skinker, bacon og brystflæsk. Forender og bove afsættes desuden jævnt, mens nakkerne er ude af sæson og derfor er det ferske salg under pres.

Til markederne udenfor Europa er der et godt salg til Kina og en jævn afsætning til Japan.

Udsætter 268.000 slagtninger

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet i prognosen, men kapaciteten har været udfordret af større produktionsstop på slagteriet i Horsens mandag og torsdag. Det betyder, at der udsættes 268.000 grise til uge 4.

- Flere andelsejere vil opleve, at der aflyses læs grundet ujævn produktion. Det beklager vi. Den forventede tilmelding til næste uge betyder, at der med den planlagte kapacitet kan reduceres med ca. 35.000 i antallet af udsatte grise, så der forventeligt skal skubbes ca. 230.000 grise til uge 4, skriver Danish Crown om slagtesituationen.

db

Læs også

LDM utilfreds med Arla-beslutning
Danish Crown: - Markedet går ind i en ny fase
Arla sender 1,97 milliarder ud til andelshaverne
Rokade i koncernen: DLG får ny driftsdirektør
Power-to-X: Stort grønt gødningsprojekt samler storspillere i Esbjerg
Ingen corona-nedtur: Vogelsang sejrede i 2020