Kødgigant i USA giver vaccinebonus til medarbejdere

Den amerikanske kødforarbejdningsgigant JBS USA og kyllingefirmaet Pilgrim’s Pride Corp. vil tilbyde medarbejderne 100 dollars for frivilligt at tage Covid-19-vaccinen.

Den amerikanske kødforarbejdningsgigant JBS USA og kyllingefirmaet Pilgrim’s Pride Corp. vil tilbyde medarbejderne 100 dollars for frivilligt at tage Covid-19-vaccinen. Foto: Pixabay
Den amerikanske kødforarbejdningsgigant JBS USA og kyllingefirmaet Pilgrim’s Pride Corp. vil tilbyde medarbejderne 100 dollars for frivilligt at tage Covid-19-vaccinen. Foto: Pixabay

Hvis vi i Danmark mener, at vaccinedebatten er heftig, er den det rene vand ved siden af den tilsvarende debat i USA. Her har der i mange år hersket en bølge af såkaldte »anti-vaxxers«, der påstår, at vacciner er regeringens måde at kontrollere folk, og at det giver børn alt fra astma og allergier til autisme.

Ikke desto mindre tilbyder JBS USA- og Pilgrim’s Pride-slagterierne nu 100 dollars (610,85 kroner) til hver medarbejder, der frivilligt lader sig vaccinere mod Covid-19.

Bonussen er beregnet til at tilskynde medarbejdere til at få vaccinationer, efter at tusinder af amerikanske kødpakkerarbejdere blev smittet med Covid-19 sidste år. Udbrud af sygdommen lukkede midlertidigt slagterierne i foråret, hvilket har skubbet kødpriserne op og strammet forsyningssituationen til forbrugerne.

JBS USA og Pilgrim's Pride oplyser, at interne undersøgelser viser, at 60 til 90 procent af medarbejderne ved de enkelte faciliteter er villige til at blive vaccineret.

Bringer sig foran 

Ifølge de amerikanske sundhedsmyndigheder er fødevare- og landbrugsarbejdere planlagt til at skulle modtage vaccinen i en senere fase – efter sundhedspersonale og mennesker over 75 år.

Den konkurrerende kødgigant Tyson Foods Inc sagde torsdag, at den vil tilbyde vacciner på stedet på sine faciliteter, mens medarbejderne er på arbejde.

victor@agrinews.dk
telefon +45 23 74 12 37

Læs også

Satser på erfaring: Coop henter Danske Lotteri Spil-direktør til bestyrelse
Teknik Partner runder sit første år i fin stil
Forsøg forener solcelleanlæg og afgrødeproduktion
LDM utilfreds med Arla-beslutning
Danish Crown: - Markedet går ind i en ny fase
Arla sender 1,97 milliarder ud til andelshaverne