LDM utilfreds med Arla-beslutning

Fem repræsentantskabsmedlemmer i Arla fik ved et møde torsdag i repræsentantskabet ikke flertal for, at andelsselskabet skal uddybe en række spørgsmål, som de har stillet bestyrelsen.

Repræsentantskabet i Arla Foods vedtog torsdag, at svarene på en række spørgsmål, som fem Arla-repræsentantskabsmedlemmer har stillet Arla-bestyrelsen for at få større indsigt i andelsselskabets prisfastsættelser, m.v., er fyldestgørende.

- Repræsentantskabet stemte for, at svarene fra Arla Foods er fyldestgørende, selv om fremlæggelse af de ønskede dokumenter i de fleste tilfælde kun blev besvaret med:

»Referater fra Board of Directors møder er fortrolige, forretningsfølsomme og forretningskritiske. Referater fra Board of Directors møder kan ikke udleveres«, skriver LDM, der er gået rettens vej for at få svar på spørgsmålene, i en pressemeddelelse.

- Alene denne sætning strider mod vores opfattelse af dansk andelspraksis, hvor indsigt er en rettighed, som andelshaverne og i hvert fald repræsentanterne har. Vi mener derfor reelt, at vi ikke er kommet længere i processen, og vi må afvente dommerens vurdering, fortsætter LDM.

Stort flertal

Et andet eksempel er ifølge foreningen, at Arla-bestyrelsen mener, at vedtægterne beskriver de overordnede retningslinjer for fastsættelse af afregningspris og tillæg, selv om der ikke findes en vedtagelse derom i referater fra tidligere møder, og selv om det af forarbejdet til vedtægten fremgår, ». . .at der skal være dialog om de principielle principper«.

Arlas opfattelse af sagen blev vedtaget med et stort flertal af stemmerne.

- Det er såmænd ikke overraskende, og det viser efter vores opfattelse kun, at bestyrelsen er ved at lukke sig mere og mere om sig selv og køre repræsentantskabet ud på et sidespor, lyder det fra LDM.

En række repræsentantskabsmedlemmer har i en længere periode forsøgt at få mere indsigt i forskellige prisfastsættelser i Arla, og da det ikke lykkedes, stillede fem Arla-repræsentantskabsmedlemmer i december måned en række spørgsmål via LDM til retten i Aarhus.

Læs også

Inventarfirma indgår samarbejde med handelsplatform
HKScan gør sojaen ansvarlig
Covid-19 gav elev en stejl læringskurve
Amerikansk storspiller skal lede R&D-teamet hos DLF
Nordjysk firma bliver distributør af LED-lys
Sagro ansætter ny kommunikationschef