Entreprenørvirksomhed scorer transportaftale af gylle

Entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen i Østervrå udvider sin transportdivision markant efter at have indgået ny aftale med Sindal Biogas om transport af om op til 400.000 tons gylle og biomasse.

Biogascontroller fra Sindal Biogas Stig Kristensen (tv.) og leder af transportdivisionen i Svend Aage Christiansen A/S Brian Findinge (th.) indgår ny fireårig transportaftale. Sindal Biogas er i gang med en udvidelse, der betyder fordobling af kapaciteten.

Entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen A/S og Sindal Biogas A/S har netop underskrevet en ny fireårig transportaftale, som ikke alene bliver entreprenørvirksomhedens største til dato, men også medfører en udvidet transportdivision på cirka 30 procent samt investeringer i millionklassen.

Den nye aftale – der er en udbygning af en allerede eksisterende aftale - sker i forbindelse med, at Sindal Biogas som følge af en stigende efterspørgsel udvider biogasanlægget markant. Det oplyser Svend Aage Christiansen i en pressemeddelelse.

Sindal Biogas er i gang med en massiv udvidelse af biogasanlægget, som medfører en fordobling af kapaciteten for bionaturgas. Kapaciteten bliver i fremtiden på 21 millioner kubikmeter årligt.

- Med en så stor udvidelse øges transportbehovet selv sagt også, og i stedet for at få kørt 200.000 tons gylle og biomasse skal vi nu i stedet have kørt 400.000 tons. Derfor har vi valgt at udvide vores samarbejde med Svend Aage Christiansen, som vi har haft et rigtig godt samarbejde med siden, at biogasanlægget så dagens lys i 2017, fortæller biogascontroller hos Sindal Biogas, Stig Kristensen.

Større transportdivision bliver nødvendig

Hos Svend Aage Christiansen, som foruden transport også beskæftiger sig med byggeri, landbrug og har maskinstationer, er man naturligvis glade for aftalen.

- For at kunne håndtere en aftale af den kaliber bliver vi derfor også nødt til nu at udvide vores transportdivision med omkring 30 procent – blandt andet ved at foretage millioninvesteringer i nyt materiel, siger Brian Findinge, som er leder af transportdivisionen i Svend Aage Christiansen.

Der er blandt andet tale om investeringer i tre nye lastbiler samt to tanktrailere og en trailer med grab, og herudover vil man hos Svend Aage Christiansen i den kommende tid opruste på medarbejderfronten med flere chauffører.

- Transportområdet er for os et spændende forretningsområde, som rummer et stort potentiale, og derfor er divisionen også under løbende udvikling og udvidelse – med såvel nye medarbejdere og nyt materiel. Særligt forventer vi os meget af transportområdet i forbindelse med produktionen af biogas og som led i den grønne omstilling af landbrugssektoren, og derfor er det også et område, som vi i koncernen investerer i og arbejder med at udvikle, siger direktør i Svend Aage Christiansen, Søren Nørgaard.

I forbindelse med udvidelsen af biogasanlægget har Svend Aage Christiansen A/S desuden været entreprenør på byggeriet af proceshallen på 700 kvadratmeter. Sindal Biogas er netop nu i gang med indkøring af biogasanlægget, der forventes at være producerende fra midt oktober.

Læs også