Varmeundertøj, rideudstyr og fuglefrø….

Mangler du varmen, eller den sidste kalendergave til rytteren? Land og Fritid har det hele – og lidt til.

Varmeundertøj med op til 9 timers varme er populært. Især blandt jægere. Der bliver solgt store mængder fuglefrø til havens fugle.

Hos Land og Fritid Rudkøbing er julehandlen godt i gang.

- Vi har de sidste uger især kunne mærke, at der har været gang i advents- og kalendergaverne. Mange kommer mange forældre og bedsteforældre og køber de mindre ting til hest og rytter, ligesom vi oplever stor efterspørgsel på nissehuer både til ridehjelmen og hesten, siger Uffe Jørgensen, butikschef for Land og Fritids butikker på Fyn.

Også det varme undertøj tages flittigt ned af hylderne.

Varme fra USB og powerbank

- Vi har jo blandt andet vores eget mærke Mike Hammer, hvor vi både har undertrøje, lange underbukser, jakke, hue, handsker og vest, fortæller daglig leder af Land og Fritid Rudkøbing, Mette Henriksen.

Her har eksempelvis varmeundertrøjen tre indsyede varmelementer på de mest kuldeudsatte steder på overkroppen – mave, ryg og mellem skulderbladene, og varmen kan reguleres i tre forskellige stadier alt efter behov.

Anvendeligt undertøj

- Undertøjet giver op til ni timers behagelig og sikker varme, supplerer Uffe Jørgensen og fremhæver, at det især er populært blandt jægere, men også blandt ryttere og forældre, der tilbringer mange timer i en kold ridehal.

- Vi har sågar solgt et sæt til en dykker, der skulle bruge det under sin tørdragt, så det er meget anvendeligt, påpeger han.

Mette Henriksen fremhæver, at også en del håndværkere har fundet ud af, hvor behageligt det er, at det inderste lag tøj er lunt og godt, når der arbejdes udendørs en hel dag.

- En oplagt julegaveide, siger hun med et smil.

Populære fuglefrø

Blandt hverdagens køb hører, ifølge Uffe Jørgensen, frø til havens fugle.

- Man kunne måske tro, at det var noget, der ville blive sparet væk, når nu priser på meget i husholdningen er røget i vejret, men det oplever vi ikke – snarere tværtimod.

Uffe Jørgensen fremhæver, at de aldrig har solgt så meget fuglefrø, som i år.

- Men selvom det måske kan undre, så giver det mening, når man tænker over værdien for fuglene. En god blanding har langt bedre foderværdi, og der er dermed ikke behov for at give så store mængder, siger han.

Mette Henriksen bakker op og fremhæver, at man med frøblandingerne til de små fugle, undgår at tiltrække de større fugle, ligesom risikoen for, at rester af eksempelvis havre, vil efterlade mad til rotter.

Julesokker hygger

Hele december måned forkæler Land og Fritid butikkerne deres kunder ved at putte gode sager i kundernes ophængte julesokker op til hver weekend.

- Det er en hyggelig tradition, og det får kunderne tilbage i butikken. Det nyder vi meget, siger Mette Henriksen.

Læs også