DBC Invest øger sin ejerandel i Outrup Biogas

Investeringsselskabet DBC Invest øger sin ejerandel af Outrup Biogas ved Varde til næsten 65 procent.

Investeringsselskabet DBC Invest under Danish Bio Commodities, som siden efteråret 2020 har været medejer af Outrup Biogas, køber nu en større andel i anlægget, der - som navnet siger - ligger nær Outrup nordvest for Varde.

Opkøbet betyder, at DBC Invests ejerandel i anlægget dermed er steget til 64,55 procent, oplyser DBC Invest i en pressemeddelelse.

Den øgede ejerandel blev muligt, eftersom det økologiske landbrug Sønderhøjgård ApS har valgt at trække sig fra ejerkredsen i Outrup Biogas.

»Fødselshjælper« trækker sig

Det var ellers Sønderhøjgård ved Preben Lauridsen og Kjartan Poulsen, der også er formand for Danske Mælkeproducenter, der i 2018 var med til at tage det første spadestik til Outrup Biogas, som de siden har været storleverandører til.

Hos DBC Invest glæder man sig over det udbyggede samarbejde med Outrup Biogas:

- Outrup Biogas var et af de første anlæg, som DBC investerede i, og vi er meget tilfredse med anlæggets udvikling, lyder det fra Rune Ledgaard Sørensen, direktør i DBC Invest.

Han glæder sig desuden over, at Preben Lauridsen vil fortsætte i sin rolle som bestyrelsesformand, så Outrup Biogas kan fortsætte med den nuværende bestyrelse.

Salg baseret på tillid

Fra ejerne af Sønderhøjgård ApS lyder der ifølge pressemeddelelsen også kun lovord til DBC Invest.

- DBC er en meget seriøs samarbejdspartner, som tænker langsigtet. De har forståelse for, at der skal være balance mellem biomasseleverandørerne og Outrup Biogas, som resulterer i et langsigtet og stabilt samarbejde mellem parterne. Vi har været i tæt dialog med Lef (Langfristet Erhvervsfinansiering, red.), der er en del af DBC, længe før DBC blev medejer. Lef har fra starten været med til at skaffe os den nødvendige finansiering til opførsel af Outrup Biogas. Det har gjort det naturligt for os af udbygge dette samarbejde, til hvor vi står nu, fortæller Preben Lauridsen i pressemeddelelsen.

Flere fremtidsplaner

- Som blivende formand og en forventelig udvidelse i 2023 ser jeg Outrup Biogas udvikle sig til et endnu mere bæredygtigt biogasanlæg, som i høj grad vil blive baseret på mere biomasse fra lokalområdet, lyder det videre fra formanden for Outrup Biogas, som han er glad for fortsat at være en del af.

Han ønsker, at Outrup Biogas fortsat skal være et aktiv for lokale landmænd og virksomheder, og så løfter han sløret for et ønske om, at Outrup Biogas på længere sigt skal udvikle sig til at indgå i produktion af andre alternative energiformer.

- Det vil formentlig vil blive i samarbejde med andre aktører, vurderer formanden.

Læs også