Efter politianmeldelse: Skare indgiver konkursbegæring

Onsdag fik de ansatte hos Skare Meat Packers at vide, at slagteriselskabet har indgivet konkursbegæring.

Ovenpå sagerne om gammelt kød i kølsehuse og politianmeldelse, har Skare Meat Packers indgivet begæring om konkurs. Det oplyser tillidsrepræsentant Gunnar Hermann Straarup til TV Syd. Det skete på et fællesmøde hos slagteriselskabet kl. 13 i dag.

- Vi er dybt berørte allesammen. Vi har godt kunnet se krisen gennem længere tid, men den seneste tid har været hård for alle i virksomheden, siger tillidsrepræsentanten til tv-stationen.

Konkursbegæringen er kulminationen på flere ugers tumult omikring selskabet. Således blev Skare meldt til politiet efter et uanmeldt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen op mod jul, hvor der blev fundet flere år gammelt kød i kølefaciliteter. 

Politianmeldelsen skete, fordi Skare ikke kunne dokumentere, hvor kødet stammede fra. Efterfølgende besluttede flere af Skares store kunder, blandt andet Salling Group, at indstille deres indkøb af kød fra Skare.  Det fik efterfølgende Skare til at skrue betydeligt ned for aktivitetsniveauet.

- Vi prøver at skrue produktionen mest muligt ned indtil videre, og vil ikke tage mere kød ind, end vi er sikre på at kunne komme af med. Vi er under halvdelen af det normale. Vores mål, hvis det overhovedet er muligt, er at komme tilbage til normal drift. Det kan vi ikke lige nu med alle de verserende skriverier, sagde ejer Kurt Skare til jv.dk i sidste uge.

Han har ikke ønsket at kommentere konkursbegæringen.
 

 

Læs også