Landets største ATV-forretning

På gården udenfor Tappernøje har NP Motor altid

over 100 ATV’ere i butikken.

NP Motor er både nummerpladeoperatør, motorkontor og klare toldplader.

- Ligesom i de øvrige nordiske lande og generelt verden over oplever vi en stor efterspørgsel efter de prisbillige kvalitetsmaskiner fra CFMoto, siger indehaver Niels Peter Bjerring, her på den kinesiske fabriks topmodel på 1000cc. Det erfarne værkstedspersonale udfører service og reparationer af alle ATV-mærker. Her er værkfører Claus Dabros i gang med servicetjek af en ny Honda-model. På denne gård udenfor Tappernøje holder NP Motor til. Alle former for redskaber til ATV tilbydes også hos NP Motor.

På en gård uden for Tappernøje på Sydøstjylland ligger landets største ATV-butik. De to store gulstensbygninger bag gården, der oprindeligt har huset en termovinduesfabrik, der i sine velmagtsdage havde over 100 ansatte, er nu spækket med ATV’ere (All-Terrain Vehicle, red.) i alle størrelser og udstyr.

I udstillingslokalet er salgsassistent Sebastian Bjerring i snak med en kunde, der ender med en købsaftale på en CFMoto 400cc. Bagest i bygningerne findes værkstedet, hvor værkfører Claus Dabors og to øvrige værkstedsfolk blandt andet er i gang med service af en ny Honda ATV.

På kontoret er Niels Peter Bjerring klar til at fortælle hele historien om, hvordan hans virksomhed med speciale i de populære firhjulede køretøjer er blevet til.

Startskud for 20 år siden

Da Niels Peter Bjerring i sommeren 2003 startede NP Motor, var det på baggrund af en livslang passion for motoriserede køretøjer. Lige siden barndommen har han været begejstret for biler og i særdeleshed for knallerter, motorcykler og crossmaskiner.

I slutningen af 90’erne flyttede Niels Peter fra Nordsjælland til Vordingborg. Fandt en sød pige, fik et godt job og stiftede familie. I 2003 fik han et tilbud om at forhandle nogle ATV’ere og UTV’ere. Efter en dags prøvekørsler og en tur i tænkeboksen, traf Niels Peter en beslutning om at forsøge sig med egen virksomhed. Dette blev startskuddet til NP Motor.

Han indkøbte et par håndfulde maskiner og gik så i gang med åbent hus arrangement og avisannoncering. Da en af NP Motors leverandører et halvt år senere fik billige 45 scootere i sortimentet, så fulgte NP Motor trop og gik i gang med salg af scootere tillige. Kort efter kom de lokale og spurgte ind til 30 scootere, og det blev starten på årelang samhandel med firmaet Vilh. Nellemann, hvorfra NP Motor så i årevis har fået leveret Honda ATV’ere, 30 og 45 scootere samt lidt små motorcykler.

Til Tappernøje

Pladsen blev hurtig for trang, så i 2007 flyttede NP Motor til Tappernøje og indrettede en 750 kvadratmeter rundbuehal med værksted, lager, showroom og kontor.

10 år senere var pladsen igen blevet for trang, og Niels Peter Bjerring købte så en lokal gård med tilhørende 2.400 kvadratmeter fabriksbygninger, som NP Motor tog i brug foråret 2017.

De to store haller på hver 800 kvadratmeter benyttes til henholdsvis showroom og til værksted og lager.

Succes fra Sverige

Siden starten i 2003 har NP Motor vækstet en smule år efter år. Væksten de sidste cirka 12 år tilskriver Niels Peter Bjerring især kontakten til den store svenske samarbejdspartner og importør ATV Sweden, som blev knyttet i 2011. ATV Sweden er blandt Nordeuropas største ATV- og UTV-importører og specielt deres primære mærke CFMoto har været i konstant vækst i nu snart 20 år.

- Tre års fabriksgaranti på et kinesisk produceret køretøj kunne godt give lidt udfordringer. Men efter at have dykket lidt i det svenske marked, hvor de allerede i 2001 havde kendt til CFMoto i Sverige i 5-6 år, hvor jeg kunne skue, at mærket også havde ok brugtpriser, og der var tillige ikke voldsomt mange brugte til salg, hvilket borger for kundetilfredshed.

- Min konklusion var så efterfølgende, at kunne CFMoto maskinerne holde til Jönsson og Svenssons brug i de store svenske skove, hvor det jo ikke er en Bambi eller en birkestamme, som skal med ud fra skovbunden og tillige at CFMoto maskinerne kan klare klimaet i både Norge, Sverige og Finland, ja så kan de også godt klare ATV-opgaverne i Danmark.

Mest voksende mærke

Han nævner således, at en CFMoto 500cc-model med traktorgodkendelse, servostyring, spil og trailerstik - og tre års garanti - fås til godt 50.000 kroner, hvor en af de dyrere og andre kendte japanske mærker koster nærmest det dobbelte.

Da NP Motor begyndte at samhandle med ATV Sweden, tog importøren cirka 3.500 enheder hjem pr. år. Det seneste tal nærmer sig nu knap 10.000 CFMoto enheder til det skandinaviske og polske marked.

- På verdensplan er CFMoto det suverænt hurtigst voksende ATV-mærke. Det siger noget om deres kvalitet, fastslår Niels Peter Bjerring, der årligt sælger 100-200 4x4 ATV’ere og UTV’ere.

I den store butik i Tappernøje tilbydes 10 forskellige CFMoto-modeller indenfor ATV, samt seks forskellige udgaver af UTV-køretøjer. Alle er de udstyret med fabrikken egne vandkølede motorer, og tillige kan der tilkøbes et væld af forskelligt udstyr.

Desuden har NP Motor forhandlingen af ATV-mærkerne Honda, Suzuki, TGB, Kymco, Odes og Linhai.

100 ATV’ere i butikken

- Vi stræber altid på at have op mod et hundrede stykker nye ATV og UTV i butikken, så der til hver en tid er et stort sortiment at studere og afprøve. For os at det afgørende, at kunden kan gå herfra med netop det køretøj, som passer til ham og hans behov. Og det er lige fra forældrene, som skal have ungerne »krudtet« af med lidt markræs - til hobbylandmænd og professionelle landmænd, som skal bruge den til pletsprøjtning, sneglebekæmpelse, såning af efterafgrøder, rive gårdens arealer eller andre opgaver, som den lille traktor en gang klarede, over til entreprenører, håndværksmestre, landmålere osv.

Niels Peter Bjerring nævner også gartnerier, rideskoler og skytter/vildtplejere blandt de mange kunder, ligesom der er solgt ATV’ere til specialopgaver som eksempelvis kommunal strandlivredningstjeneste, en svæveflyveklub og hundetræning og mange andre.

Godt ry

- Der kommer mange kunder her i butikken, og ret beskedent har vi ry i branchen for at være klar med den bedst mulige rådgivning og vejledning, så alle kan tage herfra med en god oplevelse.

Niels Peter Bjerring har et klart motto, som alle i butikken forsøger at efterleve bedst muligt: - Det er ikke vores opgave at sælge den dyreste ATV, det er vores opgave, at sælge den rigtige ATV - i forhold til kundens budget, behov og forventninger.

Desuden tilbyder NP Motor også brugte køretøjer, ligesom der udføres service og reparation af de erfarne værkstedsfolk til en fair pris.

- Derfor kan vi også se tilbage i nu 20 år med vækst i alle årene, måske lige med undtagelsen af sidste år med eftervirkningerne af corona og deraf følgende leveringsvanskeligheder, siger Niels Peter Bjerring, der altid har været selvfinansierende i enkeltmandsvirksomheden.

NP Motor

Grundlagt i 2003 af Niels Peter Bjerring på hjemadressen ved Vordingborg

I 2007 rykkes til 750 m2 hal i Tappernøje, og i 2017 til de nuværende faciliteter på 2.500 m2 på en gård uden for Tappernøje

Forhandling af ATV-mærkerne CFMoto, Honda, Odes, TGB, Linhai, Suzuki, Kymco m.fl.

I alt fem medarbejdere

Læs også