bannerPos

Danish Agro er nu klar til overtagelse af baltiske maskinselskaber

Man skal ikke undervurdere betydningen af, at Danish Agro nu kan overtage de tre baltiske Claaas-maskinselskaber, mener Henning Haahr fra Danish Agro-koncernen. Foto: Erik Hansen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-01-2020 10:14
Danish Agro koncernen har netop indgået aftale om frasalg af koncernens John Deere-aktiviteter i Estland til det finske selskab Wihuri Oy.

Frasalget har været de europæiske konkurrencemyndigheders betingelse for overtagelse af de resterende 55 procent af aktierne i de tre baltiske CLAAS maskinselskaber AS Konekesko Eesti, Sia Konekesko Latvija og Uab Konekesko Lietuva.

- Med aftalen om salg af John Deere-aktiviteterne i Estland er vi nu klar til overtagelse af det fulde ejerskab af de tre baltiske maskinselskaber. Det er tre stærke selskaber, vi nu overtager, og vi ser store perspektiver i, at vi nu bliver fuldt repræsenteret med Claas-maskinsalg i Skandinavien, Finland og Baltikum. Med stærke grovvareselskaber og maskinaktiviteter i disse syv lande får vi nu en meget stærk markedsposition som partner til den enkelte landmand, siger Henning Haahr, Koncernchef i Danish Agro.

Med overtagelsen, som Henning Haahr forventer bliver endeligt godkendt af de europæiske konkurrencemyndigheder i løbet af januar, bliver Danish Agro den største samarbejdspartner til Claas på verdensplan.

AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva beskæftiger cirka 300 medarbejdere og indbefatter i alt 14 salgsafdelinger inklusive reservedelslagre og servicefaciliteter. 

John Deere-aktiviteterne i Estland, som inkluderer 50 medarbejdere, bliver overtaget af finske Wihuri Oy, der fremadrettet skal repræsentere John Deere i Finland og Estland. Selskabet Baltic Agro Machinery, hvorfra John Deere-aktiviteterne er frasolgt, er fortsat en del af Danish Agro koncernen.

Jens Skifter, der er direktør i Danish Agro koncernens maskindivision, er tilfreds med, at der er fundet en løsning i Estland.

- Vores John Deere aktiviteter har været drevet af dygtige medarbejdere og en stærk ledelse, så vi er naturligvis ærgerlige over, at vi er blevet pålagt at sælge aktiviteterne. Det har derfor været vigtigt for os at finde et godt, nyt hjem for medarbejderne, og det er jeg helt sikker på, at de får hos Wihuri Oy, siger han.

Ifølge aftalen vil Wihuri Oy overtage Baltic Agro Machinerys aktiviteter i løbet af første kvartal af 2020.

hka

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).

Tvivl om Kinas intentioner

Fase 1 i en ny handelsaftale mellem USA og Kina indebærer, at Kina skal fordoble deres import af amerikanske afgrøder i forhold til, hvad der blev importeret inden handelskrige brød ud for nu godt to år siden. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Kina vil leve op til aftalen.

Hvorfor dykker rapsprisen

Rapsprisen har i denne uge taget et stort ryk ned. Ikke fordi det ser godt ud for situationen med rapsfrø i Europa. Derimod skyldes prisfaldet en prissvag palmeolie og svaghedstegn i den konkurrerende sojaolie. Selvom rapsen kan falde yderligere i pris, er nedturen dog næppe langvarig.
Side 1 af 1747 (34925 artikler)Prev1234567174517461747Next