Danish Agro forklarer afvisningen

På gårsdagens generalforsamling og Stakeholder Meeting understregede Danish Agros formand, at et samarbejde med DLG i udlandet vil gå ud over koncernens troværdighed og slå store værdier i stykker.

Bestyrelsesformand Jørgen H. Mikkelsen gik i går på talerstolen ved generalforsamlingen og det efterfølgende møde i Købehavn for Danish Agros mange samarbejdspartnere for at forklare årsagen til, at man ikke ønsker at gå i dialog med DLG om et eventuelt samarbejde i udlandet.

- Men selvom ideen måske umiddelbart kan lyde som en interessant tanke, så kan den ikke realiseres. Det vil skade vor troværdighed, og store værdier vil forsvinde, hvis vi skifter retning hvert andet år. Det vil ødelægge vort stærke fundament med en omsætning på over 30 milliarder kroner og ansvaret for vore 10.000 ejere og 5.000 medarbejdere, understreger Jørgen H. Mikkelsen.

I sin redegørelse overfor Danish Agros ledelse og samarbejdspartnere fremhævede han det meget tillidsfulde og loyale samarbejde i den internationalisering, som gennem mange år er opbygget sammen med Vestjyllands Andel og tyske Agravis.

- Det har været en stor succes, med gode forretninger og stærke resultater i flere lande, til gavn for vore ejere. Det hverken kan, eller vil vi slå i stykker.

Læs mere i Effektivt Landbrug fredag fra Danish Agro-mødet om formandens begrundelser, og om en vedtægtsændring med en ny delegeretforsamling, som blev nedstemt på generalforsamlingen i Køge.

Læs også