Epoxy på køkkengulvet

Gulve belagt med epoxy har gennem en årrække været kendt i både landbrugs- og industribygninger. Nu er det slidstærke produkt rykket helt ind i stuehusene og bruges steder man ellers havde klinker.

Epoxymaling kan bruges steder man normalt ville have klinker. Det kan være både i køkkenet og på badeværelset. Den helt store fordel er, at man undgår fuger, som ofte har tendens til at blive mørke og til tider næsten ulækre – især i brusenichen.
En af de virksomheder, der har specialiseret sig i epoxymaling er Nordic Stald Kemi. De oplever flere og flere, som ikke bare vælger epoxy i servicebygningen, men også på badeværelset.
- Det er forholdsvis nyt, at man nu også bruger det i parcelhuse, fortæller indehaver Hans Erik Brink.

Forskellige farver

Produktet kan bruges i nybyggerier og på allerede eksisterende gulve, som slibes ned inden det males med epoxy.
Malingen kan fås i en lang række farver – både ensfarvet og med små nitter, som fås i forskellige størrelser, så det færdige gulv næsten ligner et gammeldags terrazzogulv.
Nitterne stryges ud, af ham som laver gulvet.
- Så der findes ikke to gulve der er ens, fortæller Hans Erik Brink, som udfører opgaver i hele Danmark, Norge og Sverige.

Billigere end klinker

Epoxyen fås med forskellige overfladebehandlinger, så man blandt andet kan vælge en skridsikker overflade til badeværelset eller en mat eller blank i entreen, alt efter smag.
Gulvet er slidstærkt og holder til både hundeklør og en tabt tallerken.
- Der gives otte års garanti, men sådan et gulv holder jo for evigt, konstaterer Hans Erik Brink.
Han fortæller at man rent prismæssigt kan forvente et gulv, som cirka er 100 kroner billigere pr. kvadratmeter i forhold til klinker.

Læs også