"De fire store" vil samarbejde mere

Der blev talt om tættere samarbejde mellem de fire store landmandsejede selskaber, da direktørerne fra selskaberne, der tilsammen omsætter for 230 milliarder kroner, torsdag stod på samme scene på Axelborg.

For første gang nogensinde – ifølge Landbrug & Fødevarer – stod topcheferne fra dansk landbrugs fire største selskaber, Arla, Danish Crown, DLG og Danish Agro, torsdag på samme scene.

Det skete i Axelborgsalen og i anledning af Landbrugsraadets 100 års-jubilæum.

Fra scenen blev der blandt andet talt om tættere samarbejde mellem »de fire store«.

- Det kan være spændende, hvis vi får et tættere samarbejde. Vi har jo de samme ejere på kryds og tværs, vi fire her, sagde Kristian Hundebøll, topchef i DLG.

Han forklarede, at det jo blandt andet kan være inden for klima, hvor han forklarede, at der allerede nu er dialog imellem de fire om, hvordan man samlet set kan finde løsninger til at nå sine mål til fordel for dansk landbrug.

Brug for hinanden

Fra Peder Tuborgh, topchef i Arla, lød det, at når det kommer til klima, så har selskaberne brug for hinanden, da Arlas ejere her løbende skal klimacertificeres.

- Så her har vi brug for hinanden, sagde han, og fortalte, at de fire topchefer er mødtes to gange for at diskutere.

- Og der er nogle spændende områder, hvor vi kan samarbejde, men lad os lige slå fast, så man ikke misforstår, hvad der foregår heroppe. Vi er ikke i gang med en eller mega-fusion til 230 milliarder kroner, sagde Peder Tuborgh.

Også Jais Valeur fra Danish Crown og Henning Haahr fra Danish Agro talte begge for tættere samarbejde.

Læs også