bannerPos

"De fire store" vil samarbejde mere

I anledning af 100-året for Landbrugsradet var der torsdag konference på Axelborg. Her var topcheferne Henning Haahr, Kristian Hundebøll, Peder Tuborgh og Jais Valuer samlet til fælles debat.

Lasse Ege Pedersen

22-06-2019 15:11
Der blev talt om tættere samarbejde mellem de fire store landmandsejede selskaber, da direktørerne fra selskaberne, der tilsammen omsætter for 230 milliarder kroner, torsdag stod på samme scene på Axelborg.

For første gang nogensinde – ifølge Landbrug & Fødevarer – stod topcheferne fra dansk landbrugs fire største selskaber, Arla, Danish Crown, DLG og Danish Agro, torsdag på samme scene.

Det skete i Axelborgsalen og i anledning af Landbrugsraadets 100 års-jubilæum.

Fra scenen blev der blandt andet talt om tættere samarbejde mellem »de fire store«.

- Det kan være spændende, hvis vi får et tættere samarbejde. Vi har jo de samme ejere på kryds og tværs, vi fire her, sagde Kristian Hundebøll, topchef i DLG.

Han forklarede, at det jo blandt andet kan være inden for klima, hvor han forklarede, at der allerede nu er dialog imellem de fire om, hvordan man samlet set kan finde løsninger til at nå sine mål til fordel for dansk landbrug.

Brug for hinanden

Fra Peder Tuborgh, topchef i Arla, lød det, at når det kommer til klima, så har selskaberne brug for hinanden, da Arlas ejere her løbende skal klimacertificeres.

- Så her har vi brug for hinanden, sagde han, og fortalte, at de fire topchefer er mødtes to gange for at diskutere.

- Og der er nogle spændende områder, hvor vi kan samarbejde, men lad os lige slå fast, så man ikke misforstår, hvad der foregår heroppe. Vi er ikke i gang med en eller mega-fusion til 230 milliarder kroner, sagde Peder Tuborgh.

Også Jais Valeur fra Danish Crown og Henning Haahr fra Danish Agro talte begge for tættere samarbejde.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next