bannerPos

"De fire store" vil samarbejde mere

I anledning af 100-året for Landbrugsradet var der torsdag konference på Axelborg. Her var topcheferne Henning Haahr, Kristian Hundebøll, Peder Tuborgh og Jais Valuer samlet til fælles debat.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
22-06-2019 15:11
Der blev talt om tættere samarbejde mellem de fire store landmandsejede selskaber, da direktørerne fra selskaberne, der tilsammen omsætter for 230 milliarder kroner, torsdag stod på samme scene på Axelborg.

For første gang nogensinde – ifølge Landbrug & Fødevarer – stod topcheferne fra dansk landbrugs fire største selskaber, Arla, Danish Crown, DLG og Danish Agro, torsdag på samme scene.

Det skete i Axelborgsalen og i anledning af Landbrugsraadets 100 års-jubilæum.

Fra scenen blev der blandt andet talt om tættere samarbejde mellem »de fire store«.

- Det kan være spændende, hvis vi får et tættere samarbejde. Vi har jo de samme ejere på kryds og tværs, vi fire her, sagde Kristian Hundebøll, topchef i DLG.

Han forklarede, at det jo blandt andet kan være inden for klima, hvor han forklarede, at der allerede nu er dialog imellem de fire om, hvordan man samlet set kan finde løsninger til at nå sine mål til fordel for dansk landbrug.

Brug for hinanden

Fra Peder Tuborgh, topchef i Arla, lød det, at når det kommer til klima, så har selskaberne brug for hinanden, da Arlas ejere her løbende skal klimacertificeres.

- Så her har vi brug for hinanden, sagde han, og fortalte, at de fire topchefer er mødtes to gange for at diskutere.

- Og der er nogle spændende områder, hvor vi kan samarbejde, men lad os lige slå fast, så man ikke misforstår, hvad der foregår heroppe. Vi er ikke i gang med en eller mega-fusion til 230 milliarder kroner, sagde Peder Tuborgh.

Også Jais Valeur fra Danish Crown og Henning Haahr fra Danish Agro talte begge for tættere samarbejde.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next