bannerPos

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland. Arkivfoto
02-06-2020 12:41

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

Aktieselskabet Goodvalley kom ud af årets første kvartal med et kæmpe løft i omsætning og indtjening, viser selskabets kvartalsregnskab.

Årsagen er et løft i svineprisen fra et gennemsnit på 9,07 kroner pr. kg svinekød i første kvartal 2019 til 13,57 kroner pr. kg i gennemsnit i første kvartal 2020.

Ifølge en kvartalsmeddelelse steg koncernomsætningen med 24 procent til 399 millioner kroner mod 322 millioner kroner i 2019, og driftsindtjeningen steg til 131 millioner kroner mod 37 millioner kroner i 2019.

- Vi profitterede af at levere høj produktionseffektivitet og øge salget på vores markeder til en højere gennemsnitspris, siger administrerende direktør Hans Henrik Pedersen i en kommentar til resultaterne.

Det store landbrug med en række danske landmænd som aktionærer driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland.

Positive udsigter

Goodvalley fastholder udsigterne for 2020 og forventer en omsætning på 1.600-1.750 millioner kroner og et justeret driftsresultat (Ebitda) på 320-380 millioner kroner. 

Virksomheden er i høj grad selvforsynende med foder, avl og slagtning af svin samt elektricitet og gødning baseret på biogasproduktion. 

mip

 

 

 

 

Hvordan kommer unge i gang som landmænd?

Topkærgaard i Kasted nord for Århus dannede rammerne, da Favrskovegnens LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterede unge kommende landmænd til møde om generationsskifte og etablering i landbruget.

SLF henter virksomhedsrådgiver hos LandboSyd

SLF har pr. 1. august ansat Henning V. Boldsen som virksomhedsrådgiver. Han kommer fra en lignende stilling hos LandboSyd.

Vestjyllands Andel får fire nye afdelinger

Vestjyllands Andel har udvidet forretningen med fire nye afdelinger fra Bedsted i Thy til Gesten i Sønderjylland.

Spildevand er problemet

Flere medier har bragt historien om, at kvælstof fra landbruget er skyld i iltsvind i de indre danske farvande. Men i virkeligheden er det fosfor fra byernes spildevand (menneskegylle), der er årsagen.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt i Natura 2000-områder

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Årets særlige indsats: Indstil nu

Kender du en svineproducent, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion? Så er det nu du kan indstille ham eller hende til prisen »Årets særlige indsats«.

Travlhed før høst

Det er ikke kun serviceværkstederne, der summer af travlhed før høsten. Også lagerfolkene har travlt med at lægge ekstra stumper på hylderne, så de kan holde deres kolleger i serviceafdelingerne og kunderne forsynede i den travle tid.

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

DeLaval køber milkrite | InterPuls

DeLaval har foretaget yderligere investeringer for fremtidens løsninger inden for mælkeproduktion og service ved at overtage Milkrite | InterPuls fra Avon Rubber.

- Regnvejret redder det økologiske tredje slæt

De seneste dages regn er faldet på et tørt sted for de økologiske græsproducenter.Første slæt, som blev høstet omkring den 18-20 maj, har høj fordøjelighed men kommer til kort på proteinindholdet, viser de første prøver. 
Side 1 af 1872 (37439 artikler)Prev1234567187018711872Next