Thorsens Chipskartofler fra Sunds ved Herning har ifølge FødevareWatch investeret 38 millioner kroner i et anlæg til et nyt produktsegment, som har været mere bøvlet end ventet. Dårlig timing betød samtidig, at en mangeårig optur blev forvandlet til største underskud nogensinde siden starten for 33 år siden.
Omsætningen blev dog fastholdt på over 100.000 tons kartolfer.
Erik Thorsen oplyser over for FødevareWatch, at et nyt anlæg til skrælle- og pomfritkartofler, primært økologiske, er ramt af heftig modvind på flere forskellige parametre.
- Det er et nyt produktsegment, vi satser på. Vi var lidt uheldige med at få anlægget til at fungere. Det har kostet både energi og penge, men også produkttab, fordi vi simpelthen ikke kunne gøre det godt nok, siger 64-årige Erik Thorsen til FødevareWatch.
Samtidig skulle han navigere selskabet gennem den tørreste sommer i mange år.
Underskuddet blev på 5,9 millioner kroner i 2018/19 mod plus 7,1 millioner kroner året før. Tabet er ærgerligt, men ikke en katastrofe, slår direktøren fast.