LDM lukker ned i sag om tillægsoversigt

Gennem længere tid har producentforeningen LDM kraftigt kritiseret Arla for ikke ville at udlevere en fuldstændig liste over alle tillæg. Den liste Arla har udleveret, er man ikke tilfreds med. Men nu lukker kritisk forening ned for kommentarer i sagen.

Der har langt fra været tilfredshed med den oversigt over tillæg, som Arla i slutningen af januar lagde ud i sit system »Arla Farmers«.

En oversigt som skulle lukke munden på kritikerne i producentforeningen LDM.

Ifølge LDM giver oversigten slet ikke godt nok svar på det, man har efterlyst, som blandt andet er en fuldstændig liste over alle tillæg i alle de lande, Arla har leverandører af mælk, og ikke mindst begrundelsen for dem.

I sidste uge lød det fra LDM i et ekstraordinært nyhedsbrev, at man vil fortsætte sit arbejde med at skabe transparens i Arla, og »ens pris eller i det mindste ens muligheder for alle.«

Fra LDM lukker man dog nu ned for den offentlige kritik af Arla.

I et nyt nyhedsbrev lyder det, at man nu vil skrue ned for kommunikationen i sagen.

I nyhedsbrevet bliver det gentaget, at LDM stadig på ingen måde føler at have fået svar på spørgsmålet til Arla om hvilke tillæg, satser og tilhørende kriterier, der gælder i de forskellige andelshaverlande.

- Pressen har vist stor interesse for LDM's reaktion. LDM er gået fuldt ind for åbenhed i LDM's indsats, men i øjeblikket er uoverensstemmelsen gået ind i en fase, hvor foreningen er nødt til at være mere tilbageholdende med oplysninger til pressen end hidtil. Vi håber, at medlemmerne har forståelse for beslutningen, skriver LDM-formand, Kjartan Poulsen i nyhedsbrevet.

Over for Effektivt Landbrug ønsker LDM-formanden ikke at uddybe noget om, hvad det er for en fase, som man er gået ind, som betyder, at man nu er mere tilbageholdende.

Men er I i dialog med Arla om det her?

- Ja, det kan man jo diskutere. Men jeg kan faktisk ikke sige noget, siger Kjartan Poulsen.

Mente opgaven var løst

Fra bestyrelsesmedlem og formand for de danske andelshaveres fælles forum, Steen Nørgaard Madsen, lød det for små to uger siden, efter at oversigten var lagt ud på »Arlas Farmers«, at Arla har leveret netop det, der er blevet spurgt efter.

- Nu har vi leveret en oversigt over de forskellige tillæg præcis som aftalt. Så for nuværende mener jeg, at vi har løst opgaven.

- Jeg vil ikke sige, at det tidligere har været svært at få de oplysninger – det har kun krævet en telefonopringning – men nu er der en oversigt, der giver et samlet overblik over krav i forhold til hjerte 1- og 2-mælk, tilgængelighedstillæg, tillæg for haner, der giver mulighed for hurtigere tømning… Kort sagt hvad der findes af tillæg rundt omkring i Arla, lød det fra Steen Nørgaard Madsen.

Læs også