Nye ejere af Limfjords Danske Rodfrugter
Efter en rekonstruktionsperiode på godt otte måneder er det nu lykkedes at realisere en plan, hvor virksomheden Limfjords Danske Rodfrugter kommer godt videre.
Virksomheden er lagt over i et ny selskab, og fortsætter som Limfjords Danske Rodfrugter A/S med en ny ejerkreds.
Djursland-gartneriet Gl. Estrup Gartneri A/S kommer ind som hovedaktionær og med Susan Nielsens Holding som 49 procents ejer. Knud Dahl bliver ny bestyrelsesformand.
Den daglige drift skal som tidligere ledes af Niels Ege Nielsen, og virksomheden fortsætter som GASA Odense Frugt - Grønt leverandør.
- Når nu situationen er som den er, er jeg meget tilfreds med løsningen, udtaler Niels Ege Nielsen.
- Gl. Estrup Gartneri A/S kommer med betydelig knowhow både omkring dyrkning af rodfrugter og pakkeridrift, som vil styrke Limfjords danske rodfrugter fremadrettet.
Positive udsigter
Knud Dahl forventer, at de to gartnerier kan finde synergier ved at hjælpe hinanden i marken, da de ikke har de samme spidsbelastninger, ligesom der skal skabes rationalisering ved koordinering af for eksempel indkøb.
Limfjords Danske Rodfrugter investerede i foråret 2018 i et af Europas mest moderne sorterings- og pakkeanlæg, som giver virksomheden stor kapacitet og fleksibilitet.
- Nu kan vi endelig komme i gang med at gøre markplanen for sæson 2019/20 færdig
Niels Ege Nielsen, daglig leder, Limfjords Danske Rodfrugter
Anlægget har givet en række udfordringer, men i løbet af de sidste måneder er det kommet til at fungere tilfredsstillende.
- Grunden er således blevet lagt for at fortsætte driften og udvikle virksomheden i en positiv retning, lyder det i en pressemeddelelse fra Limfjords Danske Rodfrugter.
- Nu kan vi endelig komme i gang med at gøre markplanen for sæson 2019/20 færdig, hvilke er på høje tid. Vi forpagter betydelige arealer, så der er en række lokale landmænd, som utålmodigt har ventet på en afklaring, lyder det fra Niels Ege Nielsen, der oplyser, at virksomheden skal tilså cirka 650 hektar med rodfrugter, som vanligt.
- Der kommer dog en stigning i økologiareal, da vi kan konstatere at efterspørgslen på økologi forsat stiger, siger han.