Producentforening med sjælden ros til Danish Crown-regnskab

Det ser nu endelig ud til at gå bedre – måske endda helt godt – i butikken Danish Crown, lyder det fra Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter.

Landsforeningen Danske Svineproducenter hører traditionelt til blandt Danish Crowns allerstørste kritikere, men ovenpå resultaterne fra regnskabsåret 2018/19 er tonen i år anderledes positiv.

 - Når det går godt i vores alles slagteri, Danish Crown, går det også godt for alle danske svineproducenter.

- Derfor glæder det mig rigtig, rigtig meget, at det nu endelig ser ud til at gå bedre – måske endda helt godt – i butikken Danish Crown, siger Kim Heiselberg.

At der er ros, skyldes blandt andet, at Danish Crown i år endelig har solgt det britiske problembarn Tulip Ltd, som de seneste år har kostet dyrt hos Danish Crown.

- Sidste år spurgte vi, om Danish Crown havde overvejet at skifte sin vækststrategi ud med damage control. Siden har det været godt at observere, hvordan Danish Crown har skåret det rådne kød væk, siger Kim Heiselberg med slet skjult hentydning til salget af Tulip Ltd.

Han forklarer, at han også glæder sig over de ledelsesressourcer i Danish Crown, der blev frigivet i forbindelse med salget af Tulip Ltd, hvor der endda blev ansat en ekstra i direktionen. Og det får svineproducenternes formand til at komme med en opfordring til Danish Crown, som ligger ham meget på sinde:

- Det er nu, Danish Crown skal sætte alle sejl til og smede, mens jernet er varmt, opfordrer formanden.

Den enes død…

Kim Heiselberg understreger, at Danish Crown også ser ud til at være blevet reddet på målstregen af udbruddet af svinepest i Kina, som har sendt svinekødspriserne herhjemme kraftigt opad.

- Det kommer os alle sammen til gavn, så det kan vi naturligvis kun glæde os over.

Og så til kritikken

Helt uden kritik fra Danske Svineproducenter slipper Danish Crown-ledelsen dog ikke. For nylig blev Danish Crown-direktør Jais Valeur præsenteret som formand for regeringens klimapartnerskab for fødevaresektoren, og han skal her komme med anbefalinger til, hvordan regeringen når sit mål om 70 procents CO2-reduktion inden 2030. Den beslutning fra Jais Valeur om at sige ja til det job, forstår man hos Danske Svineproducenter ikke. Det siger producentforeningens direktør Per Bardrum.

- Det er nu, I skal koncentrere jer om jeres kernekompetence, som er at sælge kød og fremtidssikre butikken, og ikke en hel masse andet, siger han direkte henvendt til ledelsen og bestyrelsen i Danish Crown.

- Det betyder også, at Jais Valeur er galt afmarcheret, når han prioriterer sin tid som formand for fødevareministerens nye klimapartnerskab. Helt ærligt mener jeg, at han skulle have takket nej og i stedet prioriteret sin tid 100 procent som direktør for slagteriet.

- Det er helt afgørende for hele den danske svineproduktion fremadrettet, at Danish Crown kommer styrket ud af denne meget unikke og lukrative situation. Ingen ved, hvor længe den varer ved, og det er afgørende for fremtidens produktion af slagtesvin i Danmark, at Danish Crown nu ruster sig til tænderne, siger Per Bardrum.

 

Læs også