Vækst hos Väderstad

Den svenske landbrugsmaskinfabrikant Väderstad afslutter årtiet godt, med en rekordomsætning i regnskabsåret 2019 på 3,35 milliarder svenske kroner og et driftsresultat på 172 millioner svenske kroner. Det svarer til en stigning i omsætningen på 11 procent og en stigning i indtjeningen på næsten 24 procent i forhold til året før.

- 2019 var et positivt år på mange punkter. Det lykkedes os at øge vores markedsandele i både Europa og Canada på trods af en generel nedgang i branchen. Dette er et bevis på, at kunderne værdsætter premium-produkter, der holder lidt længere, er lette at bruge og giver bedre resultater, siger Mats Båverud, CEO hos Väderstad Group.

Som sædvanlig, vil Väderstad geninvestere mellem seks og otte procent af omsætningen i udvikling.

- Produktudvikling er hjertet i vores forretning og en investering, der har vist sig at være rentabel på lang sigt, så vi kan bevare vores førende position, siger Mats Båverud.

- Øget effektivitet betyder at færre landmænd skal producere mere mad. Det har gjort landbrugsmaskinbranchen mere kompleks, hvilket på sigt har øget vores interaktion med kunderne og skabt større krav til vores service- og supportfunktion, tilføjer Bo Stark, sales manager nordic og medejer af virksomheden.

Læs også