Gitte og Jes Mosgaard, som sidste år grundlagde det nye økologiske micro-destilleri, Mosgaard Whisky i Oure, er klar til at give fynboernes julestemning et velsmagende skub i den rigtige retning.

Produktionen består af økologisk whisky og gin, og indehaverne understreger, at der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten, hverken med hensyn til råvarer eller til selve destilleriet, der er specialdesignet og fremstillet af dygtige håndværkere i Portugal.

Mosgaard Whisky er medlem af »Smagen af Fyn« og producent til nethandelsvirksomheden »Det Fynske Spisekammer«.

- For tiden producerer vi hvad der svarer til ca. 5.000 flasker whisky pr. år, oplyser Jes Mosgaard. Men vi satser på at komme op på 12.000 flasker whisky pr. år. I alt – af både whisky og gin – producerer vi for tiden ca. 20.000 flasker pr. år.

- Udover afsætningen herhjemme, blandt andet via »Smagen af Danmark« og »Det Fynske Spisekammer« samt til flere vin- og spiritusforretninger, kigger vi også efter muligheder for eksport. 

Læs reportagen fra det fynske destilleri i denne uges LandbrugFyn.