Maskinforretning og importør stopper samarbejde

Brørup Traktor- & Maskincenter og Ølgod Maskinforretning stopper som Deutz-Fahr forhandler efter at samarbejdet med importøren HCP Nordic er blevet afbrudt

Samarbejdet mellem Deutz-Fahr-importøren HCP Nordic i Krogager og Brørup Traktor- & Maskincenter/Ølgod Maskinforretning er stoppet. I første omgang om salg af traktorer og senere om levering af reservedele.
Svend Aage Jensen, der er medindehaver af de to maskinforretninger, oplyser, at man gennem længere tid ikke rigtigt har kunnet ”finde melodien” sammen, men at årsagen derudover for ham, virker uklar.
En af knasterne i samarbejdet, har dog, ifølge Svend Aage Jensen, blandt andet handlet om forskelligt forretningssyn. Ikke mindst efter at HCP selv er gået ind i forhandlerdelen med egen salgsafdeling og showroom i Randers.
Men også på servicedelen, har der været udfordringer. Eksempelvis har man hos Brørup Traktor- & Maskincenter med fordel også benyttet sig af egne leverancer af billigere reservedele til Deutz-Fahr fra blandt andet Tyskland – som kunderne har kunnet drage fordel af -  men altså uden om importørens officielle kanaler.
Noget som Svend Aage Jensen sagtens kan forestille sig, kan have været en torn i øjet på importøren.
 

Importøren er garanten

Hos HCP Nordic bekræfter nordisk markedschef, Johnny Hansen, at samarbejdet med Brørup Traktor & Maskincenter og Ølgod Maskinforretning, har budt på mange udfordringer, der nu har betydet, at samarbejdet har måttet stoppes.
-  Det er jo lidt som et ægteskab, forholdet mellem importør og forhandler, nogle når sølvbrylluppet, andre bliver skilt, forklarer Johnny Hansen.
Han understreger, at loyalitet samtidig er afgørende i sådan et forhold.
-  Hvis en forhandler selv køber reservedele udefra, er det jo os, der får skylden, hvis leveringen ikke er hurtig nok, eller delen måske er gammel og ikke er i orden. Det kræver loyale forhandlere, hvis man som importør skal være garant for den service, der ydes, pointerer Johnny Hansen, der samtidig understreger, at HCP Nordic som importør også tilbyder en både bred og faglig ekspertise, som forhandlerne kan trække på.
Omkring HCP´s egen etablering af forhandlerenheder, som det er set med afdelingen i Randers med eget show-
room, ser han det også som en fordel for de selvstændige forhandlere.
- I showroomet i Randers har vi et langt større udvalg af modeller, som kan ses og opleves af kunder og forhandlere, og som vi stiller gratis til rådighed, forklarer Johnny Hansen, der sagtens kunne forestille sig noget lignende på Fyn.
-  Vi er altid på udkig efter steder, hvor der er potentiale for salg og markedsdele at hente, pointerer han.
Omkring forhandlerstrukturen i Sydjylland oplyser Johnny Hansen, at det bliver de to andre lokale Deutz-Fahr-
forhandlere -  A.P. Andersen i Gjerndrup ved Brørup, og CN Maskinfabrik i Tiset ved Gram, der skal overtage det salgsområde, som Brørup Traktor & Maskincenter hidtil har haft.
Johnny Hansen understreger samtidig, at ”skilsmissen” mellem HCP Nordic og Brørup Traktor & Maskincenter er sket i fred og fordragelighed.
 

Ser fremad

Svend Aage Jensen er ikke et øjeblik i tvivl om, at han fortsat ønsker at satse 100 procent på Deutz-Fahr:
-  Det er selvfølgeligt lidt ærgerligt, for da Kurt, der ejer den anden halvdel af forretningen, og jeg startede op for godt 20 år siden, var det med afsæt i Deutz-Fahr, og jeg er da sikker på, at vores teams i de to forretninger helt uden at prale kan påstå, at vi er nogle af de, der ved mest om Deutz-Fahr i Danmark.
Omvendt er han enig i, at det somme tider er bedst at indstille et samarbejde i stedet for at slide på hinandens organisationer med endeløse diskussioner.
-  Nu ser vi fremad, kaster mere af energien i vores salgsafdelinger over i de andre produkter og køb/salg af brugte traktorer. For serviceafdelingen bliver der nok ikke tale om de store forandringer

Læs også