Victor Juul Grønbæk er journalist på Effektivt Landbrug og hovedansvarlig for avisens Business-sektion.
Han er uddannet journalist fra Center for Journalistik ved Syddansk Universitet og beskæftiger sig med erhvervsstof i dagligdagen og dækker historier om fødevareklyngen og landbrugets følgeerhverv.
Typisk drejer det sig om regnskabshistorier, virksomhedsnyheder og portrætartikler.
Homestead Dairy i byen Plymouth i staten Indiana i USA er blandt de største robotdrevne landbrug i Nordamerika. Sammen med sin bror driver Brian familiens livsværk videre med bæredygtighed som pejlemærke og automation som forretningsvåben.
Flere andelshavere har vist interesse for de to modeller for væksttillæg, som Danish Crown indførte i midten af oktober. Imidlertid er en stor del af de andelsejere, som havde meldt deres forventede produktion ind senest ved regnskabsårets start, afskåret fra at opnå væksttillæg. Derfor har bestyrelsen besluttet at justere modellen for Væksttillæg 1.
Solein – proteinet skabt ud af den blå luft – er blevet udgivet i USA, som det andet land i verden, hvor det nye protein er blevet kommercielt tilgængeligt i, hvad virksomheden selv betegner som et kernemarked.
Den 13. december fejres lyset i vintermørket, når Frilandsmuseet holder aftenjul. Her kan man opleve de oplyste gårde og kor gå Lucia-optog gennem landsbyen.
Det midtjyske andelsmejeri Them Andelsmejeri har udfyldt hullerne fra sidste års underskud og formået at vende årets resultat til det største nogensinde. En udvikling, der skyldes stærk konsolidering og intern indsats for alle involveret i mejeriet, påpeger direktør.
Den Brøndby-baserede Caterpillar-forhandler Zeppelin Danmark kommer med opråb til maskin- og byggeribranchen. Entreprenørmaskiners miljøbelastning er ifølge virksomhedens ledelse ureguleret på trods af, at maskinerne er overalt i byggeriet, som står midt i en grøn omstilling.
Den danske kartoffelgigant Danespo har valgt at sælge sin spisekartoffeldivision. En forretning, der fremover vil blive drevet af selskabet Njord Kartofler ApS.
Dansk Center for Herregårdsforskning har netop modtaget knap 4 millioner kroner fra Augustinus Fonden til to projekter, som på hver sin måde vil kaste lys over den store gruppe af mennesker, der i fortiden tjente på de danske herregårde.
Markederne stabiliserer sig og de fleste slagtesvinenoteringer er uændrede. Dog tager den danske notering det største fald og dermed er den kommet endnu længere væk fra de konkurrerende landes.