Journalist

Victor Juul Grønbæk

+45 23 74 12 37
victor@effektivtlandbrug.dk

Victor Juul Grønbæk er journalist på Effektivt Landbrug og hovedansvarlig for avisens Business-sektion.

Han er uddannet journalist fra Center for Journalistik ved Syddansk Universitet og beskæftiger sig med erhvervsstof i dagligdagen og dækker historier om fødevareklyngen og landbrugets følgeerhverv.

Typisk drejer det sig om regnskabshistorier, virksomhedsnyheder og portrætartikler.

Seneste artikler fra Victor Juul Grønbæk

- Der skal sælges eller slås sammen for at kunne overleve

Selvom 80 kilometer kan virke som en stor afstand, tror indehaver af Jørgens Maskinstation i Grindsted på, at det er rettidig omhu og en del af udviklingen i maskinbranchen. Og for opkøbte Hylke Maskinstation har det reddet dem fra problemer med generationsskifte.

Gyllevognsproducent går tilbage i udfordrende år

Med en tilbagegang på både i omsætningen på over 200 millioner og resultat med 62 millioner er man hos den danske producent af gyllevogne, Samson, trods de markedsmæssige udfordringer tilfreds med årets præstationen.

Dansk biogaskæmpe underskriver kontrakt om biogasanlæg i Sverige

Den danske biogasproducent Lundsby Renewable Solutions har netop underskrevet en vigtig kontrakt for at bidrage til den grønne omstilling i Skandinavien. Det skal ske gennem oprettelsen af et større anlæg i Sverige.

Museumsudstilling sætter skov og klimakrisen i nyt lys

Med udstillingen »Solarstalgia«, som åbner 28. november 2024, tager den fransk-schweiziske kunstner Julian Charrière publikum med på en rejse gennem fortidens og nutidens skove på kunstmuset Arken. Undervejs i udstillingen dykkes der ned i den dybe geologiske tid, hvor den aktuelle miljøkrises udspring kan findes.

Genetikgigant indvier nyt hovedkvarter tættere på kunderne

Det danske genetikselskab DanBred, der i mange år har haft hovedkvarter i Ballerup har den 18. september 2024 indviet sit nye domicil i Vejle. En attraktiv geografisk position og afspejling af virksomhedens forretning, mener adm. direktør, Torben Aarris.

Arla planlægger ny kampagne til at skubbe til den grønne omstilling

Musikfestival planlægger større skovrejsningsprojekt på gammel landbrugsjord

Den danske festival NorthSide er kendt for bæredygtige kulturarrangementer. Nu går festivalen igen foran ved at skabe NorthSide Forest, som har til formål at styrke biodiversiteten omkring festivalens fødeby Aarhus samt at binde kulstof svarende til arrangementets udledning i fem år.

Landbrugsgrossist stræber efter at være landmandens foretrukne leverandør

Den Skjern-baserede grossist for landbrugsartikler, Kramp Danmark A/S, sætter en dyd i at være blandt de skarpeste i markedet indenfor sit felt. I snart et år har ledelsesteamet bestående af Peter Søgaard og Jesper Knudsen kørt tandemledelse, og det har været med til at sætte rammen for virksomhedens strategi – at være landbrugets handelsplatform nummer ét.

Maskingigant fortsætter vækst i svingende efterspørgsel

Den østrigske producent af landbrugs- og entreprenørmaskiner, Pöttinger, har fortsat sin vækst fra sidste år og opnår en omsætning på 491 millioner euro for det netop afsluttede regnskabsår.

Solcelleprojekt skal levere 80 procent strøm til DLG’s foderproduktion

Mere end 15.000 kvadratmeter solceller fordelt på fire lokationer skal bidrage til, at DLG’s foder produceres med et lavere klimaaftryk. Når anlæggene i Skave, Tjele, Vrå og Bårse står færdige, vil grøn strøm dække op mod 80 procent af de fire fabrikkers årlige elforbrug.