Morten Ipsen er nyhedsredaktør og redaktionschef ved Effektivt Landbrug. Han er opvokset på en gård med slagtesvin, kødkvæg og planteavl nord for Horsens, og har en uddannelse som faglært landmand og regnskabstekniker fra Vejlby Landbrugsskole. Desuden er han uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.
Morten skriver om stort og småt inden for fødevareerhvervet, men beskæftiger sig især med politiske og økonomiske emner, herunder erhvervets rammevilkår. Han er en af avisens lederskribenter. Morten har det daglige ansvar for Effektivt Landbrugs printmedie.
Den nye, grønne trepartsaftale indeholder urealistiske kvælstofkrav og en CO2e-afgift, der rammer køerne hårdest, lyder det fra en bekymret formand for Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.
Formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen, kritiserer den grønne trepartsaftale for at mangle globalt perspektiv. Han stopper af principielle årsager som svineproducent, når klimaafgiften kommer.
Formanden for Vestjysk, Jacob Spangsberg, mener, at det er urealistisk at nå trepartsaftalens reduktionsmål for kvælstof i 2027.
- Hvis vi skal til at flytte gylle fra landbrug tæt på fjordene og ind midt i Danmark, så er de eneste, der ikke kan betale for det, slagtesvinene, mener svineproducenten Thomas Jensen.
- Det er helt umuligt for de danske landmænd at reducere med næsten 14.000 tons kvælstof i Danmark. Man stikker folk blår i øjnene, hvis man tror, at vi kan gøre det, siger formanden for Bæredygtigt Landbrug om den nye grønne trepartsaftale.
Flere organisationer mødes lørdag foran Christiansborg for at demonstrere mod regeringens kvælstofplaner, som de mener skader havmiljøet. Formand for Bæredygtigt Landbrug opfordrer til »at kigge de rigtige steder« for at gøre noget ved problemet.
Den 1. februar åbner en ny støtteordning, som fødevareminister Jacob Jensen (V) tidligere har annonceret skal kompensere landmænd, der er ramt af stigende gebyrer på gård- og nødslagtninger.
Mens importen af økologiske varer faldt i 2023, steg eksporten takket være især en stigende efterspørgsel på danske plantedrikke og kornprodukter i udlandet. Det løfter eksporten op på det højeste niveau nogensinde.
For første gang i 20 år er importen af økologiske varer til Danmark faldet.
Grøn trepartsminister Jeppe Bruus (S) inviterer til dialog efter kritik fra Kristian Bøgsted (DD), der undrer sig over, at de danske myndigheder bruger iltsvindsrapporter fra Aarhus Universitet, men tilsyneladende ikke data om fiskebestand, m.v., fra DTU Aqua.