Journalist

Alexander Dornwirth

+45 61 22 67 55
ad@effektivtlandbrug.dk

Alexander er journalist og videoproducent ved Effektivt Landbrug.

Han skriver artikler om diverse landbrugsrelaterede emner, herunder politisk indhold, og er regelmæssigt ansvarlig for at tilrettelægge avisen Effektivt Landbrug. Han er også ansvarlig for avisens nyhedsbreve, og producerer videoer til redaktionel og kommerciel anvendelse.

Alexander bor nu i Odense, men kommer oprindeligt fra Vangede i Storkøbenhavn.

Seneste artikler fra Alexander Dornwirth

Danmark vil have EU-forbud mod eksport af forbudte sprøjtemidler til lande uden for EU

EU skal ikke eksportere sprøjtemidler, som er forbudte i EU til resten af verden. Det vil miljøminister Magnus Heunicke arbejde for i EU på næste miljørådsmøde den 14. oktober 2024. Her vil han understrege behovet for, at Kommissionen kommer med et forslag til et fælles EU-forbud.

Solcellevirksomheder vil give op til 500.000 pr. hektar

Solcelleprojekter presser prisen på landbrugsjord kraftigt op, da virksomheder bag solcelleanlæg er villige til at betale markant mere end landmænd for jord, der kan bruges til solceller, skriver DR. Det giver udfordringer for nyetablerede landmænd, der skal konkurrere om de stigende jordpriser.

Landmænd og dyrlæger oplever, at medicinen holder op med at virke

Landmænd og dyrlæger oplever stigende problemer med antibiotikaresistens, efter at det i juli 2022 blev forbudt at tilsætte zink til grises foder. Det viser en rapport fra Aarhus Universitet.

Skovrejsning skal ske på de rigtige arealer

Seniorforsker Thomas Nord-Larsen understreger overfor Videnskab.dk, at ny skovrejsning i Danmark skal ske på den mindst produktive landbrugsjord for at opnå optimal klimaeffekt. Hvis skoven plantes forkert, kan det skade både klima og biodiversitet, selvom det umiddelbart hjælper på CO2-regnskabet.

- Nej, Danmark fører ikke an i klimastrategier

Dansk forskning og innovation på klimaområdet klarer sig godt i en sammenligning med andre lande – men det er især, fordi vindmølleteknologier trækker gennemsnittet op. Inden for andre og nyere klimateknologier har Danmark potentialer, men der er ikke tydelige tegn på, at vi er på vej til at sætte nye, store aftryk. Det skriver Klimarådet i et diskussionsoplæg til regeringens strategiske arbejde med at fremme grøn forskning og innovation.

- Statens klamme hånd skal ikke være over alt

EU-parlamentariker Asger Christensen langer ud efter SF og Enhedslisten på X, efter de har foreslået strammere regler for markræs. Forslaget kommer i kølvandet på en tragisk ulykke, hvor en 14-årig dreng mistede livet. Asger Christensen mener, at reglerne ikke bør ændres, da marken er et sted, hvor børn lærer ansvar uden færdselslovens indblanding.

- Det kan slet ikke lade sig gøre

I et åbent brev i Altinget langer de fem formænd for Danmarks Nationalparker ud efter miljøminister Magnus Heunicke (S), efter at de har fået pålagt en besparelse på 10 millioner kroner, hvilket svarer til en bevilling på driften af én nationalpark.

Pia Kjærsgaard langer ud efter chaufførinstrukser

Pia Kjærsgaard (DF) retter et kritisk spørgsmål til fødevareminister Jacob Jensen (V) om dyretransporter på baggrund af en afsløring i Information om, at SPF Danmark har instrueret chauffører i, hvordan de skal opføre sig, når politiet er der.

1.334 ukendte bakterier i spildevand fra storbyer

En ny metode forbedrer muligheden for at overvåge spildevand for resistente bakterier og potentielle epidemier, skriver DR.

Kommune vil i dialog om at gendanne Jyllands største sø

Kommunalbestyrelsen i Norddjurs har tirsdag aften godkendt et forslag om, at forvaltningen kan indlede dialog med Syddjurs Kommune om at genoprette Kolindsund.