Journalist

Alexander Dornwirth

+45 61 22 67 55
ad@effektivtlandbrug.dk

Alexander er journalist og videoproducent ved Effektivt Landbrug.

Han skriver artikler om diverse landbrugsrelaterede emner, herunder politisk indhold, og er regelmæssigt ansvarlig for at tilrettelægge avisen Effektivt Landbrug. Han er også ansvarlig for avisens nyhedsbreve, og producerer videoer til redaktionel og kommerciel anvendelse.

Alexander bor nu i Odense, men kommer oprindeligt fra Vangede i Storkøbenhavn.

Seneste artikler fra Alexander Dornwirth

BL er positive over lokale kystvandråd, men er bange for at gøre miljøet en bjørnetjeneste

L&F-formand er positiv over flere penge til konsulenter

Landbrug & Fødevarer er positive over, at aftalepartierne har sikret et stærkt fokus på lokal inddragelse i de nye kystvandråd og styrket kommunernes evne til at igangsætte og færdiggøre jordudtagningsprojekter. Det understreger, at landmændene ikke kan udtage jordene hurtigere, end at projekterne kan sagsbehandles.

Landsdækkende aftale sikrer indeklimaet på danske museer

En aftale mellem Museumstjenesten i Danmark og GK Healthcare er blevet indgået for at beskytte museumsansattes sundhed og bevare Danmarks uvurderlige kulturarv.

Økologisk Landsforening dybt skuffet over finansloven

Økologisk Landsforening udtrykker dyb skuffelse over den nyligt fremlagte finanslov for 2024. Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i organisationen, påpeger, at regeringen svigter sit eget regeringsgrundlag ved ikke at afsætte nye midler til økologien.

Finansloven etablerer vandmiljø-akutpakke

Finansloven for 2024 er faldet på plads, og den bærer præg af historisk bred enighed blandt 11 af Folketingets partier. Aftalen lægger op til en etablering af lokale kystvandråd og ansættelse af udtagningskonsulenter i kommunerne.

Dyr overgræsser områder med følsomme planter

På kalkrige overdrev rundt omkring i Danmark, sender landmændene deres dyr på græs efter Naturstyrelsens retningslinjer. Men nye tal fra Aarhus Universitet tyder på, at dyrene græsser for hårdt - og det går ud over biodiversiteten.

Kongeligt sølv brugt på danske slotte sat på auktion

Nu kommer der en større samling af unikt kongeligt sølv på auktion – en samling, der er blevet benyttet på de kongelige slotte siden Kong Christian IX og Dronning Louise af Danmarks tid.

De fleste renseanlæg er ikke klar til kampen mod miljøfarlige stoffer

Danske rensningsanlæg har ikke taget stilling til, hvordan miljøfarlige stoffer skal renses ud af spildevandet, viser rapport fra Teknologisk Institut.

Hvis DC havde betalt konkurrencedygtig pris, ville underskuddet have været 2 milliarder

Danish Crown har i denne uge offentliggjort et stærkt bekymrende regnskab i forhold til konkurrenceevnen. Den administrerende direktør har selv betegnet regnskabet som »skidt«. Havde selskabet præsteret en konkurrencedygtig pris til andelshaverne, havde resultatet været endnu værre, siger Mads Rauff-Bjerre.

Der er fortsat store slagtninger

Til trods for, at der primært står svin på menuen i de danske hjem i denne tid, så forhindrer et stærkt samarbejde med kunderne en opbygning af oksekødslagre, hvilket holder kreaturnoteringen i ro i Danish Crown Beef.