Virus-karantæne lukker Danish Crown-fabrik i Kina

Danish Crown lukker midlertidigt sin store forædlingsfabrik i Kina. Det oplyser Finans.dk.

Det sker fordi de kinesiske myndigheder har indført skrappe karantæneregler i et forsøg på at inddæmme den frygtede coronavirus.

Den stærkt smitsomme og dødelige virus blev første gang opdaget i den kinesiske millionby Wuhan, som er under karantæneberedskab. Sygdommen har spredt sig videre til en lang række andre byer i Kina og er de seneste dage også registreret i lande som Frankrig, USA og Australien.

- En del af medarbejderne på vores kinesiske fabrik har været bortrejst i forbindelse med det kinesiske nytår. På grund af sygdommen har de kinesiske myndigheder indført karantæneregler, som indebærer, at vores medarbejdere først må møde på arbejde 14 dage efter, at de er returneret til lokalområdet, forklarer pressechef Jens Hansen, Danish Crown til Finans.dk.

Som et led i kampen mod sygdommen har den kinesiske regering besluttet at forlænge nytårsferien, hvilket yderligere komplicerer situationen for virksomheder som Danish Crown. Mandskabet som hidtil har holdt fabrikken i gang i nytårsdagene, kan desuden ikke arbejde videre i den forlængende ferie uden at komme i konflikt med de kinesiske arbejdstidsregler.

Ifølge Jens Hansen er der dog endnu ingen indikationer på, at sygdommen vil påvirke salget negativt.

aldo

 

Læs også