bannerPos

Storballepresser fik gode demoresultater

New Holland lancerede sidste år en helt ny storballepresser, BigBaler 1290 High Density. Hen over sommeren har fem storballepressere kørt demonstrationstur i Danmark - blandt andet her, hvor salgskonsulent Niels Simonsen og montør Ole Hansen fra Kragmann A/S demonstrerer presseren. Foto: Erik Hansen

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-10-2020 12:37
Positive tilbagemeldinger efter sommerens demonstrationstur med New Hollands nye BigBaler 1290 High Density-storballepresser.

New Holland lancerede sidste år til Agritechnica-udstillingen en helt ny storballepresser, BigBaler 1290 High Density. Hen over sommeren har fem storballepressere kørt demonstrationstur i Danmark, og resultaterne og tilbagemeldingerne fra kunderne er positive.

Den nye BigBaler 1290 High Density-storballepresser presser baller med op til 22 procent højere presningsgrad end konventionelle storballepressere, og MaxiSweep-pickuppen indfører afgrøden hurtigere, hvilket øger kapaciteten og ydelsen.

Det helt unikke ved storballepresseren er en totrins-PowerShift-opstartsteknologi, som sørger for en jævn tilkobling af ballepresseren med 79 procent forøgelse af drejningsmomentet.

Flere features

Føreren starter ballepresseren ved 850 o/min på traktorens kraftudtag, den midtermonterede PowerShift-gearkasse skifter automatisk fra 1. til 2. gear, og svinghjulshastigheden øges til maks. 1440 o/min ved fuldt omdrejningstal på kraftudtaget.

Den jævne opstart beskytter drivlinjen på traktoren og ballepresseren. Svinghjulet er betydeligt tungere end på BigBaler Plus-modellerne og har en 16 procent større diameter på 1.080 millimeter.

Svinghjulets højere hastighed og større størrelse giver 230 procent mere kraft, hvilket gør ballepresningen mere komfortabel og effektiv.

En flerlamelspladebremse med intern køling integreret i gearkassen reducerer stemplets hastighed og standser det, når det når den optimale startposition. Det er samtidig en nødbremse, som kan stoppe stemplet sikkert inden for otte sekunder.

Udsagn fra demoer

Testkørerne har givet storballepresseren god kritik. Blandt andet nævner de den specielt bløde opstart af presseren og den hurtige driftshastighed, siger Sales Manager Hay & Harvest Tonny Grønne fra New Holland Agriculture, og fortsætter:

- Under demonstrationsturen blev der presset i mange forskellige afgrøder lige fra knastørt hø på Rømø til biomassegræs med et særdeles højt fugtindhold. Og der blev presset ganske almindeligt byg- og hvedehalm med en variation på 8 til 18 procent vand, hvilket nok er retvisende for den tørre høst, vi har haft i år.

- Ikke desto mindre blev der presset halm med en høj kapacitet på op til hele 60 tons i timen et enkelt sted, ellers lå kapaciteten på 30 til 40 tons i timen, forklarer Tonny Grønne.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

 

Ny bugseret stubharve fra Pöttinger

De nye Terria-stubharver leveres i en fire og seks meters version og som tre- eller fire-bullet modeller. Arbejdsdybder fra 5 til 35 centimeter.

Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer

Tænketanken Frej lancerede i sidste måned sammen med L&F og Dansk Vegetarisk Forening en ny strategi, som skal løfte plantebaserede fødevarer op på siden af kød- og mejerisektoren herhjemme. Håbet fra Frej er, at politikerne griber udspillet i de kommende politiske forhandlinger om klimahandlingsplaner for landbruget.

Ny Pöttinger såmaskine med fronttank

De pneumatiske Aerosem-såmaskiner fra Pöttinger er netop blevet lanceret i fire og fem meters arbejdsbredder i en sammenklappelig version med fronttank.

Forberedelserne til god etablering af frøgræs begynder allerede nu

For at opnå en god etablering af udlægget i vårsæd skal der være er fokus på, at frøet placeres i den korrekte dybde på fast og fugtig bund. Det stiller krav til såbed og maskiner.

Etableringsplan for vårsæd i våd lerjord

Med risiko for endnu et vådt forår vil det allerede nu være en fordel at have tænkt eventuelle etableringsmetoder igennem, så man er klar til at give vårsæden de bedst mulige startbetingelser.

Spørgsmål fra LDM og utilfredse andelshavere er allerede behandlet

Arla-advokat fastslår, at »en række spørgsmål«, som LDM og utilfredse andelshavere stiller til selskabet i en begæring, allerede er blevet behandlet »grundigt og fyldestgørende«.

EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr

EU's landbrugskommissær vil begrænse transport af dyr, men det vil ikke gå ud over dansk landbrug, siger han. Den melding beroliger ikke Venstres Asger Christensen.

Er prisen for sojabønner for høj?

Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.

Efterspørgslen efter soja skuffer igen

Mandag kunne jeg rapportere om en skuffende eksport af sojabønner ud af USA. Den skuffende eksport af amerikanske sojabønner fortsætter ifølge nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1990 (39795 artikler)Prev1234567198819891990Next