Karl Åge Hansen

Økonomikonsulent, Centrovice

40 år i rådgivningsbranchen hos Centrovice - og stadig ikke to ens dage

Fredag den 1. februar kan økonomikonsulent Karl Åge Hansen fejre 40 års jubilæum ved Centrovice.

Karl Åge tog landbrugsteknikeruddannelsen fra Vejlby, hvor han valgte økonomilinjen og derfor allerede der satte snuden i økonomisporet.

Selvom det nu ligger hele 40 år tilbage, husker Karl Åge tydeligt, hvordan hans karriere i landbrugsrådgivningen startede. ’Jeg blev anbefalet af min underviser fra Vejlby til den daværende formand for Svendborg Amts landøkonomiske Selskab, Knud Ringskær, som havde efterspurgt en dimittend. Formaliteterne skulle være på plads, så jeg skulle til samtale – en samtale jeg aldrig glemmer. Den 28. december om formiddagen mødte jeg ind til samtale. Undervejs i samtalen begyndte det at sne, og det tog til. Derfor sluttede samtalen hurtigere end forventet, for vi måtte hellere komme hjem, mens det var muligt. De næste 4 dage sneede det uafbrudt. Vejene var lukkede. Det var umuligt at komme frem. Mælkebilerne kørte på hovedvejene, men kunne ikke komme ind til mange af gårdene. Det blev den værste snestorm i over 100 år.’

Jobbet fik han og efter endt eksamen startede Karl Åge som økonomikonsulent den 1. feb. 1979 i Svendborg Amts landøkonomiske Selskab. Siden har han på nært hold fulgt udviklingen i dansk landbrug og været med, når de mindre fynske landboforeninger slog sig sammen og blev det centrum for rådgivning og udvikling, som Centrovice er i dag.

Karl Åge startede med at udføre alle forefaldende økonomiopgaver som regnskabsopgørelse, drift, skat og ansøgninger. Senere kom der nye opgaver til som budgetter og ejendomsavancer, og Karl Åge har siden midt i 80’erne specialiseret sig i dødsboopgørelser.

Da Karl Åge startede, hed regnskabssystemet S72. Og den tekniske udvikling skræmmer ikke Karl Åge, når det handler om et fagligt redskab. Derfor tog Karl Åge medansvar i tilpasninger af regnskabssystemet i midten af 80’erne og senere, da Ø90 kom til, blev Karl Åge kredsansvarlig og er stadig den dag i dag kontaktperson til SEGES, når regnskabssystemet skal tilpasses behovene for brugerne.

I dag er 40 års jubilarer en uddøende race, som Karl Åge siger det. ’Jeg har været glad for at være her i alle årene. Mine opgaver er forskellige, for der er ikke to landmænd, der er ens, og derfor ikke to regnskaber, der er ens. Jeg får hele tiden nye spændende udfordringer. Også i takt med udviklingen i landbruget er gået fra mindre landbrug til større landbrug, er opgaverne blevet større og mere komplekse’.

’Og så er jeg glad for kontakten til mine kunder.  Jeg har haft mange af de samme kunder alle årene igennem. En kunde havde jeg lige fra jeg startede, til han stoppede for få år siden. Mange har jeg været med til at starte op og nogen af dem lukke ned igen, når det var tid til pension for dem. Og jeg har fortsat med kunder efter et generationsskifte, så jeg har fulgt familierne i årenes løb.’

Det er ikke kun arbejdsopgaverne, der har holdt fast i Karl Åge i de mange år. ’Og så holder man vel kun ved, hvis det er en god arbejdsplads og gode kollegaer’, siger han.

Jubilæet markeres internt.

Side 1 af 47 (1109 artikler)Prev1234567454647Next
OK

Lokalaviser

Mere fra L-MedieHus

Køb abonnement på Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser

Aviser

Abonner på dagbladet Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser.

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted

App

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted.

Få overblik over vores nyhedsbreve

Nyhedsbreve

Tilmeld dig et af vores nyhedsbreve, og få landbrugets vigtigste nyheder direkte i indbakken.

Følg os på de sociale medier

Sociale medier

Vi er på Facebook, LinkedIn og Instagram. Følg os og få alle landbrugets vigtigste nyheder direkte i dit feed.