bannerPos

Sagro skal rådgive hollændere

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
13-03-2018 13:27
Sagro indgår en samarbejdsaftale med et hollandsk foderfirma og skal fremover rådgive hollandske landmænd i Holland.

To af Sagros specialister på fuldfoder skal over det kommende år lære hollandske kvægbønder at blive bedre til at producere mælk.

Via en kontakt med en herboende hollandsk landmand blev Sagro inviteret på besøg hos det hollandske andelsejede foderstoffirma Agrifirm.

- Agrifirm ønsker at oparbejde en selvstændig rådgiverkompetence indenfor fuldfoder og er interesserede i, hvordan vi arbejder med fuldfoder i Sagro, sige kvægrådgiver Rasmus Krarup.   

Sammen med kollegaen Katrine Bjørn har han i flere omgange besøgt ti hollandske landmænd og sammen med Agrifirms rådgivere startet omlægning til fuldfoder. Flere besætninger oplever allerede nu ydelsesstigninger fra 2 til 5 kg energikorrigeret mælk pr. ko.

- Hollænderne er udfordret på mælkeydelsen. Danske køer leverer i gennemsnit 2.000 kg energikorrigeret mælk mere pr. årsko, og med vores specialviden om fuldfoder, kan vi helt sikkert forbedre produktionen, siger Rasmus

Projekterne i Holland bringer ny viden til Sagro omkring opstartsmuligheder og –vanskeligheder, herunder særligt i græstunge områder.

-  Vi får simpelthen en helt ny testgruppe at teste kompakt fuldfoder i, siger Rasmus Krarup.
I første omgang skal Sagros rådgivere omlægge 40-50 besætninger i Holland, men potentialet er endnu større, da Agrifirm også har mange kunder på det tyske marked.

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next