Sagro skal rådgive hollændere

Sagro indgår en samarbejdsaftale med et hollandsk foderfirma og skal fremover rådgive hollandske landmænd i Holland.

To af Sagros specialister på fuldfoder skal over det kommende år lære hollandske kvægbønder at blive bedre til at producere mælk.

Via en kontakt med en herboende hollandsk landmand blev Sagro inviteret på besøg hos det hollandske andelsejede foderstoffirma Agrifirm.

- Agrifirm ønsker at oparbejde en selvstændig rådgiverkompetence indenfor fuldfoder og er interesserede i, hvordan vi arbejder med fuldfoder i Sagro, sige kvægrådgiver Rasmus Krarup.   

Sammen med kollegaen Katrine Bjørn har han i flere omgange besøgt ti hollandske landmænd og sammen med Agrifirms rådgivere startet omlægning til fuldfoder. Flere besætninger oplever allerede nu ydelsesstigninger fra 2 til 5 kg energikorrigeret mælk pr. ko.

- Hollænderne er udfordret på mælkeydelsen. Danske køer leverer i gennemsnit 2.000 kg energikorrigeret mælk mere pr. årsko, og med vores specialviden om fuldfoder, kan vi helt sikkert forbedre produktionen, siger Rasmus

Projekterne i Holland bringer ny viden til Sagro omkring opstartsmuligheder og –vanskeligheder, herunder særligt i græstunge områder.

-  Vi får simpelthen en helt ny testgruppe at teste kompakt fuldfoder i, siger Rasmus Krarup.
I første omgang skal Sagros rådgivere omlægge 40-50 besætninger i Holland, men potentialet er endnu større, da Agrifirm også har mange kunder på det tyske marked.

Læs også