Uændret smågrisenoteringer

Der er ingen ændriger på smågrisemarkedet at berette om i denne uge. Nord-West noteringen er uændret 39,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er ligeledes uændret 25,40 euro. Det meddelser Danske Svineproducenter i sit nyhedsbrev.

Her lyder det, at udbuddet på smågrisemarkedet er ikke særlig stort for denne årstid. Imidlertid er det fortsat lidt problematisk at afsætte frie smågrisepartier, fordi nogle slagtesvinestalde ikke kunne tømmes til tiden. Tysklands største slagteri i Rheda-Wiedenbrück slagter igen efter den midlertidige lukning på grund af coronaudbruddet, men kun cirka 80.000 grise pr. uge. Normalt slagtes der op til 140.000 grise pr. uge.

- Udbudspuklen på slagtesvinemarkedet, som er opstået de seneste uger, kan således kun afvikles meget langsomt, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Der er dog godt nyt. Positive impulser kommer fra kødmarkederne. Godt vejr og mange tyske turister, som holder ferie i hjemmelandet, sørger for god efterspørgsel i Tyskland. Derudover stiger også efterspørgslen i eksporten til tredjelande.

I Kina stiger priserne og nærmer sig rekordniveauet fra begyndelsen af året. Da nogle slagterier, som for eksempel Tönnies i Rheda-Wiedenbrück, har mistet deres eksportlicens til Kina, har dette imidlertid ikke stor effekt på de tyske noteringer. Ikke desto mindre steg prisen på hele slagtekroppen med 4 cent (30 øre) i forrige slagteuge.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret 39,00 euro (328 kroner inklusive vægtregulering), skriver Danske Svineproducenter.

Læs også