bannerPos

Uændret smågrisenoteringer

Tysklands største slagteri i Rheda-Wiedenbrück slagter igen efter den midlertidige lukning på grund af coronaudbruddet, men kun cirka 80.000 grise pr. uge. Normalt slagtes der op til 140.000 grise pr. uge.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
03-08-2020 12:39

Der er ingen ændriger på smågrisemarkedet at berette om i denne uge. Nord-West noteringen er uændret 39,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er ligeledes uændret 25,40 euro. Det meddelser Danske Svineproducenter i sit nyhedsbrev.

Her lyder det, at udbuddet på smågrisemarkedet er ikke særlig stort for denne årstid. Imidlertid er det fortsat lidt problematisk at afsætte frie smågrisepartier, fordi nogle slagtesvinestalde ikke kunne tømmes til tiden. Tysklands største slagteri i Rheda-Wiedenbrück slagter igen efter den midlertidige lukning på grund af coronaudbruddet, men kun cirka 80.000 grise pr. uge. Normalt slagtes der op til 140.000 grise pr. uge.

- Udbudspuklen på slagtesvinemarkedet, som er opstået de seneste uger, kan således kun afvikles meget langsomt, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Der er dog godt nyt. Positive impulser kommer fra kødmarkederne. Godt vejr og mange tyske turister, som holder ferie i hjemmelandet, sørger for god efterspørgsel i Tyskland. Derudover stiger også efterspørgslen i eksporten til tredjelande.

I Kina stiger priserne og nærmer sig rekordniveauet fra begyndelsen af året. Da nogle slagterier, som for eksempel Tönnies i Rheda-Wiedenbrück, har mistet deres eksportlicens til Kina, har dette imidlertid ikke stor effekt på de tyske noteringer. Ikke desto mindre steg prisen på hele slagtekroppen med 4 cent (30 øre) i forrige slagteuge.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret 39,00 euro (328 kroner inklusive vægtregulering), skriver Danske Svineproducenter.

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next