bannerPos

Danish Pig Genetics med millionoverskud

Danish Pig Genetics har i det første regnskabsår realiseret et EBIDTA på 24 mio. kr. Samtidig viser balancen en soliditetsgrad på 73 procent.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
23-06-2020 12:21
Det danske avlselskab Danish Pig Genetics har præsenteret sit første regnskab. Et regnskab som man kalder solidt.

I august 2018 etablerede 25 svineavlere og, ifølge selskabet selv, nogle af verdens førende genetikere Danish Pig Genetics. Nu næste to år senere kan selskabet præsentere sine første resutalter ovenpå det første regnskabsår.

Danish Pig Genetics har i det første regnskabsår realiseret et resultat af den primære drift (EBITDA) på 24 millioner kroner. Samtidig viser balancen en soliditetsgrad på 73 procent. Det oplyser Danish Pig Genetics i en pressemeddelelse. 

- Der er tale om et godt regnskab. Aktiviteter og indtjening i regnskabsåret er drevet af stigende markedsandele både i Danmark og i udlandet. Vores ambitiøse avlsprogram og stærke partnerkreds har skabt en solid kundetilgang og en kraftig efterspørgsel, som er påvirket positivt af den stigende slagtesvinsnotering i branchen gennem året. Vi er tilfredse med resultatet og ser det som en bekræftelse af vores position på det globale marked for svinegenetik, forklarer Lars Dall, Direktør for Danish Pig Genetics.

Store investeringer i fremtiden

Danish Pig Genetics investerer konstant i udvikling og udsendte for nyligt en opdateret udgave af sit genetiske avlsprogram med et øget fokus på balanceret avl. Hertil lanceredes samtidigt opdaterede avlsmål for både Landrace og Yorkshire samt Duroc. I de fornyede avlsmål balanceres således fokus mellem effektivitet, vækst, reproduktion, robusthed og moderegenskaber, med det formål at sikre optimal produktionsøkonomi for kunderne i fremtiden.

Derudover har virksomheden gennem det seneste halvandet år investeret kraftigt i en lang række forskellige udviklingstiltag. Herunder blandt andet i 270 individuelle foderstationer, som tester foderudnyttelse direkte i avlsbesætningerne og dermed kan teste tre gange så mange avlsgrise end i det tidligere system. Ligeledes foretog selskabet i samarbejde med Teknologisk Institut DMRI-tests, som ved hjælp af CT-scanninger er med til at identificere nye genetiske potentialer inden for avlsmålet vedrørende kød- og slagtekvalitet.

- Konstant genetisk udvikling er grundstenen hos Danish Pig Genetics. Vi ønsker at gå forrest og udnytte de genetiske potentialer for at sikre vores kunder en bedre produktionsøkonomi for fremtiden gennem vores avlsdyr. Netop derfor lægger vi stor vægt på de genetiske ressourcer i Danish Pig Genetics og i samarbejdet med nogle af verdens førende eksperter. Alt sammen noget, som udmønter sig i konkrete udviklingstiltag til gavn for kunderne, herunder 100 procent genomisk selektion, højteknologiske fodermaskiner, DMRI-test og 100% PRRS negativt avlsprogram, siger Mads Kring, bestyrelsesformand for Danish Pig Genetics.

pj

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next