bannerPos

Fremrykker lavere vægtgrænser

05-03-2020 13:21

En kombination af markedsforhold og spredning af corona-virus kan komme til at påvirke slagtningen af grise i både Danmark og resten af Europa. Derfor rykker Danish Crown nu den planlagte sænkning af vægtgrænsen en uge frem.

- Vi har overvejet situationen grundigt og med ni helligdage foran os i foråret, samt mulighed for at gå lidt op i slagtning nu, så har vi valgt at fremrykke sænkningen af vægtgrænserne. Her spiller det også ind, at vi ser en stigende risiko for, at corona-virussen pludselig kan spænde ben for en del af vores produktion, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork, og understreger, at han udmærket ved, at beslutningen kan komme lidt på tværs af planlægningen ude hos ejerne. 

Konkret betyder det, at vægtgrænsen med virkning fra mandag den 23. marts sænkes fra 68-95,9 kg til 66-93,9 kg

Samtidig skal der fremrykkes 40.000 grise fra uge 12 til 11. 

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next