Geografisk traktorsalg

Case IH er Danmarks mest solgte traktor pr. 30. november i år, men deles Danmarkskortet op i fire regioner, er det John Deere, som fører i tre ud af fire regioner. Kun i Nordjylland er det Case IH, der har førertrøjen på.

Der bliver kamp om pladserne på første række i årets traktorslutspurt. Traktorsalget er vigende og der sælges flere og flere traktorer over 200 hk end nogensinde, men der er stor forskel på hvilket mærker, som fører, når vi deler Danmark op i regioner.

Det er Case IH, der er Danmarks mest solgte traktor og pumaen fra Case IH, model 240 CVX, er ligeledes Danmarks mest solgte traktormodel med en markedsandel på fem procent af totalmarkedet.

For at anskueliggøre det geografiske traktorsalg har vi delt Danmarkskortet op i fire regioner, hvor Jylland er delt i to regioner, Fyn plus øerne i en tredje region og Sjælland, Lolland-Falster samt Bornholm i en fjerde region.

De viste tabellerne for de fire regioner, viser traktorsalget pr. 30. november. Tabellerne giver et klart billede af mærkernes position lige nu. Og som det fremgår af tabellerne er den John Deere, som fører i Sydjylland, på Fyn, Sjælland, Lolland-Falster og på Bornholm, altså i tre regioner ud af fire, mens Danmarks mest solgte traktor, Case IH, er placeret som nummer et i Nordjylland.

Landsdelene har sine mærker

Kigger vi på tabellerne på Danmarkskortet i 200 hk-segmentet for alle fire regioner er billedet det samme som fra 40 hk. Her topper John Deere også listen i Sydjylland, på Fyn, Sjælland, Lolland-Falster og på Bornholm, mens Case IH er nummer et i Nordjylland pr. 30. november i år.

Som det fremgik af vores sidste traktorstatistik forrige fredag her i avisen, er der tæt løb om at blive årets mest solgte traktor. Case IH har solgt 254 traktorenheder, John Deere 234, New Holland 216, Fendt 171, Massey-Ferguson 118, Valtra 105, Claas 95, Deutz-Fahr 32, Kubota 10 McCormick 6, Landini 2 og Same 1, men decembersalget plejer at rykke rundt på stillingen i toppen, blandt andet tog New Holland førstepladsen i sidste måned i et svagt totalmarked på kun 84 solgte traktorenheder for november måned.

Flere større traktorer

Analyseres traktorsalget i Danmark, kan man se et traktorsalg i to hastigheder. Case IH sælger flest traktor fra 40 hk, mens John Deere sælger flest fra 200 hk.

Ser vi på totalmarkedet for traktorer fra 40 hk er salget faldet med næsten 7,5 procent, mens traktorsalget for traktorer over 200 hk er steget med næsten 7 procent.

Pr. 30. november var der slutsolgt 767 traktorer ud af i alt 1.254 traktorer over 200 hk, en stigning på næsten syv procent i forhold til sidste år, hvor 200 hk-salget var på 717 enheder.

John Deere fører i 200 hk-segmentet for de første 11 måneder med 160 solgte traktorer, Case IH har solgt 150, Fendt 144, New Holland 100, Claas 75, Massey Ferguson 74, Valtra 47, Deutz-Fahr 15 og McCormick med to stykker.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

Læs også

Stille start på traktorsalget
Hver fjerde solgte traktor er en John Deere
Fortsat stigning i traktorsalget