Pløjer for tiende gang på Brobygård

På lørdag afvikler veterantraktorklubben den store aktivitetsdag med både konkurrence- og hyggepløjning.

På lørdag den 11. september afvikler veterantraktorklubben for 10. år i træk aktivitetsdag og det fynske mesterskab i pløjning på Brobygård ved Brobyværk. Billedet er fra sidste år, hvor der deltog 65 pløjere. Foto: Erik Hansen

Trafikanterne ved Hillerslev-krydset, der som bekendt i dag er en rundkørsel, skal på lørdag nok væbne sig med tålmodighed, ikke mindst lidt i otte om morgenen og igen sidst på dagen. Her bliver der trængsel af ældre traktorer med plove, på vej til og fra årets store begivenhed i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Aktivitetsdagen med Fynspløjning 2021 afvikles for tiende år i træk på Brobygård. Denne gang i den store mark til venstre lige før skoven, når man fra Hillerslev-rundkørslen kører mod Brobyværk.

Foruden de mange veterantraktorpløjere kommer både hestepløjere, veteranbiler og -lastbiler, som har meldt deres ankomst, og naturligvis en forhåbentlig stor tilstrømning af publikum i dagens løb.

Hygge og konkurrence

- Sidste år havde vi over 80 pløjere i gang på de 35 hektar stubjord, og vi håber da på mindst samme deltagerantal igen i år, lyder det fra bestyrelsesmedlem Gunnar Larsen fra Boltinge, der sammen med 10-15 øvrige fra Motor og Veterantraktor Klubben Fyn vanen tro er med til at forberede og sammen med endnu flere frivillige på dagen at afvikle det store arrangement.

Dagen starter med morgenkaffe for alle deltagerne, og klokken 10 køres ud i stubmarken.

En halv time senere starter flækningen for de 10-15 pløjere, som dagen igennem konkurrerer om deltagelse ved danmarksmesterskaberne den 30. oktober ved Nibe, enten som veteranpløjer eller ved LandboUngdoms officielle danske mesterskab.

Forventer stort fremmøde

Hyggepløjerne ved aktivitetsdagen holder middagspause fra 11.30 til 13.00, og slutter dagens pløjearbejde klokken 15.

For konkurrencepløjerne er det slut klokken 14.30, og alle mødes klokken 16.00 i plovkroen, hvor dagens vindere kåres.

- Vi håber naturligvis både på stort fremmøde og godt vejr, siger Gunnar Larsen og oplyser, at inden tilmeldingsfristen i fredags var der allerede mange tilmeldte, også nogle fra både Jylland og Sjælland.

Læs også