Kig ind i stalden hos limousinerne

Limousineforeningen byder velkommen til åbent hus hos en række medlemmer – i Syd hos Allan Lorenzen i Egholt nær Jordrup, der er formand for foreningens område syd, samt hos et andet syd-medlem, Bent Jessen, i Gjerndrup ved Brørup.

Der vil også kunne ses flotte limousinedyr hos Bent Jessen, Gjerndrup, Brørup i forbindelse med åbent hus dagen. Arkivfoto

Når en række af medlemmerne i Dansk Limousine Forening åbner stalddørene, får alle mulighed for at komme helt tæt på dyrene.

- Vi håber at se folk fra både by og land, lyder det fra Allan Lorentzen, Gesten, der er formand for foreningens område syd.

Han åbner selv døren til stalden på Elmely Limousine, Egholt Skovvej 3 ved Egholt nær Jordrup lørdag 29. januar i tidsrummet 10 -16, hvor der bliver rig lejlighed til at se, hvordan dyrene har det i en moderne besætning.

- Her hos os vil der være lejlighed til at komme tæt på de 13 køer, tyrene og kalvene, og jeg forventer, at der bliver lejlighed til at se nogle næsten nyfødte kalve, fortæller Allan Lorentzen, der også er aktiv med sine dyr på dyrskuer.

Allan Lorenzen er ikke den eneste, der slår stalddørene op den 29. januar. Det samme gør Risgård Limousine v/Bent Jessen, Gjerndrup ved Brørup.

På Risgårdvej 1, 6650 Brørup har Bent Svenning Jessen sine i alt 45 limousiner. Ejendommen i Gjerndrup blev købt i 1991 med 12 ha, hvoraf 2 ha afgræsses, og 10 ha udlejes til en planteavler. En del af dyrene bruges til naturpleje på nærliggende engarealer.

Alt grovfoder, majs/wrap leveres af en nabo, som er mælkeproducent. Mere end halvdelen er pollede, og der insemineres lidt med fransk sæd. Ellers bruges foldtyre, som haves i fællesskab med Engkjær, Bøgely og Borre Limousine. Der udstilles altid sammen med hele familien til Landsskuet i Herning og Kødkvægskuet. Der er igennem årene solgt mange avlsdyr fra besætningen, og i de senere år primært pollede tyre.

Afsætning af kød foregår igennem konceptet Naturligvis Limousine. Resten af slagtedyrene leveres til Danish Crown.

I fjor satte coronaen en stopper for det traditionelle åbent-hus-arrangement i limousineforeningen, men nu er muligheden igen til stede, og der bliver åbent hus flere steder i landet både den 29. januar og 5. februar.

Som Allan Lorentzen siger:

- Forbrugerne får også mulighed for at komme ud og se, hvor det gode kød kommer fra.

Læs også