bannerPos

Våd vinter: Agrovi holder drænkursus

Januar har været rekordvåd, derfor afholder Agrovi et gratis drænkursus. Arkivfoto.
25-02-2020 10:00

Efter et år der er på niveau med det vådeste år i dansk vejrhistorie, og statistikker der tegner til, at vi fremover kommer til at opleve både varmere og vådere vintre, kan det kun gå for langsomt med at få styr på drænene på markerne, lyder det fra Agrovi, der afholder et kursus i, hvordan man som landmand skal blive bedre til at prioritere sine dræn.

Kurset afholdes hos Agrovi i Nørre Alslev allerede i morgen onsdag, og man kan tilmelde sig på Agrovis hjemmeside under agrovi.dk/events.

- I vores branche er det altafgørende at kunne justere i forhold til de vejrmæssige udfordringer, vi oplever. Og når meteorologerne kontinuerligt viser os statistikker, der varsler en vådere fremtid, så skal vi tage det alvorligt. Det betyder, at vi skal prioritere vores dræn i endnu højere grad for at undgå marker, der igen og igen står under vand, siger Lars Åge Klausen, planteavlskonsulent i Agrovi.

Savner sparring

Kurset er gratis, hvor fokus er på få sikret markerne mod oversvømmelse ved korrekt brug og vedligeholdelse af eksisterende dræn samt gode råd til etablering af nye dræn.

- Mange af vores kunder savner sparring omkring deres dræn og har også brug for at blive opdateret på den udvikling, der sker inden for de forskellige dræn. Så nu byder vi på en dag, hvor man kan få den nødvendige opdatering, blive klogere på lovgivningen og få sparring på eksisterende drænløsninger. Det er et emne, der kun bliver mere og mere relevant, siger Lars Åge Klausen.  

Ifølge DMI har januar 2020 skrevet dansk vejrhistorie med en rekordhøj gennemsnitstemperatur på 5,5 grader. Sammenlignet med målinger fra de sidste 30 år, har januar derved været 1,6 grader varmere og 8 mm vådere, svarende til over 10 % mere nedbør, end tidligere.

aldo

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next