Våd vinter: Agrovi holder drænkursus

Efter et år der er på niveau med det vådeste år i dansk vejrhistorie, og statistikker der tegner til, at vi fremover kommer til at opleve både varmere og vådere vintre, kan det kun gå for langsomt med at få styr på drænene på markerne, lyder det fra Agrovi, der afholder et kursus i, hvordan man som landmand skal blive bedre til at prioritere sine dræn.

Kurset afholdes hos Agrovi i Nørre Alslev allerede i morgen onsdag, og man kan tilmelde sig på Agrovis hjemmeside under agrovi.dk/events.

- I vores branche er det altafgørende at kunne justere i forhold til de vejrmæssige udfordringer, vi oplever. Og når meteorologerne kontinuerligt viser os statistikker, der varsler en vådere fremtid, så skal vi tage det alvorligt. Det betyder, at vi skal prioritere vores dræn i endnu højere grad for at undgå marker, der igen og igen står under vand, siger Lars Åge Klausen, planteavlskonsulent i Agrovi.

Savner sparring

Kurset er gratis, hvor fokus er på få sikret markerne mod oversvømmelse ved korrekt brug og vedligeholdelse af eksisterende dræn samt gode råd til etablering af nye dræn.

- Mange af vores kunder savner sparring omkring deres dræn og har også brug for at blive opdateret på den udvikling, der sker inden for de forskellige dræn. Så nu byder vi på en dag, hvor man kan få den nødvendige opdatering, blive klogere på lovgivningen og få sparring på eksisterende drænløsninger. Det er et emne, der kun bliver mere og mere relevant, siger Lars Åge Klausen.  

Ifølge DMI har januar 2020 skrevet dansk vejrhistorie med en rekordhøj gennemsnitstemperatur på 5,5 grader. Sammenlignet med målinger fra de sidste 30 år, har januar derved været 1,6 grader varmere og 8 mm vådere, svarende til over 10 % mere nedbør, end tidligere.

aldo

Læs også