Demonstration i Agerskov med kritik af regeringen

Toppolitikere fra flere blå partier havde kritik med af regeringen og statsminister Mette Frederiksen, da Agerskovgruppen havde kaldt til demonstration i Agerskov.

Formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, ankom standsmæssigt på en gammel Bukh-veterantraktor. Herefter gik turen til talerstolen, hvor der var hårde udfald mod regeringen og især statsministeren.
Formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, ankom standsmæssigt på en gammel Bukh-veterantraktor. Herefter gik turen til talerstolen, hvor der var hårde udfald mod regeringen og især statsministeren.

Tekst og foto: John Ankersen

Sønderjyske Agerskov var i den grad i fokus, da byens hovedgade ved Agerskov Kro forleden var omdannet til en stor traktordemonstration med deltagere og demonstranter fra både resten af Jylland og Fyn.

Baggrunden var Agerskovgruppen, der havde arrangeret og indkaldt til demonstrationen, for at sætte fokus på ikke bare regeringens politik, men også overholdelse af grundloven og landbrugets rammevilkår, med udgangspunkt i beslutningen om aflivningen af samtlige mink i Danmark.

 

Regeringen må gå af

Få timer forinden havde daværende fødevareminister Mogens Jensen i København meddelt sin afgang, men det gjorde ikke kritikken af hverken ham, regeringen eller statsministeren mindre fra en af talerne, Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund:

 - Mogens Jensen er gået af i dag, men det stopper ikke hér. Mette Frederiksen må gå – regeringen må gå af. Vælgerne må tale.

Pernille Vermund konstaterede samtidig, at magt tilsyneladende har været vigtigere end lov i forbindelse med håndteringen af mink.

Og Pernille Vermund var langt fra den eneste toppolitiker, der udtrykte utilfredshed med regeringen og Mette Frederiksen.

Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl var lige så klar i sit budskab.

-  Mette Frederiksen bør som Mogens Jensen tage sit gode tøj og gå, lød det fra partiformanden, der samtidig betegnede statsministeren for både enerådende og ansvarlig for svigt og skræmmekampagner.

 

Sagen er ikke afsluttet

Venstrepolitiker og tidligere minister, Ellen Trane Nørby, var også blandt indlægsholderne ved demonstrationen.

Og det var især regeringens – og ikke mindst statsminister Mette Frederiksens – brud på grundloven, der fyldte i venstrepolitikerens kritik.

-  Denne sag er ikke afsluttet med Mogens Jensens afgang. Den hér sag er der én beslutningstager, der står bag, og det er den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen, fastslog Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby mener regeringen har brugt epidemiloven som et enevælde.

-  Hvorfor inddrager man ikke Folketinget? – Fordi man havde mulighed for at gøre, som det passede én, konstaterede hun.

Læs også

Må lukke dørene: Endnu en konference bliver offer for corona
Efter traktordemonstration: Det stopper ikke hér
Nye Borgerlige-profil: - Man ”fucker” ikke med vores grundlov
Stor opbakning til Aarhus-demonstration
Pløjeværten lader helst ploven stå
Danmarks bedste pløjere sætter ploven i jorden