Vellykket dyrskue afsluttet med regn

Glæde over regn selv om den kostede lidt på besøgskontoen ved anden dagen af Det Østjyske Dyrskue i Horsens

Dyrskuet i Horsens blev afsluttet lørdag eftermiddag i silende regnvejr, og selv om dyr og mennesker blev gennemblødte ved den afsluttende fremvisning i ringen, var den længe ønskede regn et glædeligt punktum for dyrskuefolket.
- Vi har ventet længe på vand og vores afgrøder på marken tørster, så alle var glade for regn, også selv om det kostede lidt på dyrskuets besøgskonto, siger skuets formand, Peter Mortensen.
Han står i spidsen for den arrangerende forening, Land & By ØSTjylland, hvor mange frivillige kræfter arbejder for dyrskuets og lægger et kæmpe arbejde i afviklingen af skuet.
- Regnen tog toppen af besøgstallet, som så rigtigt fint ud frem til lørdag først på eftermiddagen, hvor de første dråber faldt. Det fik nok nogen til at aflyse dyrskueturen, men vi havde alligevel rigtigt mange gæster på pladsen fordelt over fredag og lørdag.
 

Aktivitet hele vejen rundt

Dyrskuets besøgstal vurderes besøgt af omkring 20.000 mennesker, hvilket er lidt færre end i fjor.
Fredag myldrede 4-5.000 børn fra skoler, dagplejer og institutioner traditionen tro ind på dyrskuepladsen lige fra morgenstunden. Senere mødte mange landmænd frem, hvoraf mange deltog i den årlige dyrskuefrokost, hvor tidligere formand for Danish Crown, Bent Claudi Lassen, holdt tale og kom ind på EU’s betydning for landbrug og landets økonomi.
Lørdag formiddag og midt på dagen stod folk i kø for at komme ind, og der var masser af mennesker på pladsen lige indtil regnen kom.
- Vi prøver at arrangere dyrskuet med forskellige mindre begivenheder og events rundt på pladsen, siger formanden og nævner malkekonkurrence, fåreklipning, grisevæddeløb, bagagerumsmarked og meget andet – ud over de mange store opvisninger i den store ring.
- På den måde får vi fordelt publikum og skabt liv rundt på hele pladsen, og det fungerer godt. 
 

Nye udstillere på vej

Kvægkonsulent Jørgen Skov Nielsen er dyrskueansvarlig, og han glæder sig over en god afvikling af dyrskuet uden uheld og en fin stemning på pladsen begge dage.
- Vi er glade for den store og flotte opbakning fra dyreudstillernes side, det er jo afgørende for det hele, lyder det fra konsulenten, der samtidig glæder sig over, at en ny generation af udstillere er på vej.
- Vi ser mange nye og yngre udstillere og hjælpere på dyrskuet, det tegner godt for fremtiden. Og så er der grund til at fremhæve 4H´s børnedyrskue med omkring 70 tilmeldte dyr. Det er fremtidens dyrskueudstillere vi har her, og det er et vigtigt rekrutteringsarbejde. Der arbejdes virkelig seriøst med børnenes fremstilling af dyrene, og det er meget positivt, at vi har en ”rugekasse”, hvor næste generation læres op.
Næste års dyrskue finder sted den 14. og 15. juni.
 

Læs også