bannerPos
Familien er klar til dyrskuedebut. Anne Væring Keller med sønnen Oliver og Dennis Keller Hansen debuterer med den unge tyr på skuet i Aabenraa.

Debuterer på skuet

18-05-2019 14:16:10
Det er første gang, Dennis Keller Hansen udstiller på et dyrskue, men der er flere på vej senere på året

Blandt udstillerne på skuet i Aabenraa er der en debutant fra Fåborg ved Årre – eller rettere flere debutanter, for der er tale om en familietur.

- Vi har købt en campingvogn for at kunne være sammen dernede, fortæller Anne Væring Keller.

Dermed er der plads til både hende og Dennis Keller Hansen og parrets søn. En søn, der er født samme år som familiens tyr i kataloget, og det smitter af på navnet. Navnet er Oliver, for det var året for dyrenavnene med O.

På dyresiden har familien valgt at udstille den godt et år gamle tyr, Ollie, der i øvrigt til fulde lever op til vejnavnet. Familien bor på Rolighed, og der skal godt nok mere end et besøg af en fotograf til at få den til at reagere.

I øvrigt en tyr, so Dennis Keller Hansen forudser sættes til salg.

- Jeg vil i stedet leje tyre ind til avl, fortæller han.


Vil gerne udvide

Familien har i fire år haft skotsk højlandskvæg i deltidsbruget, og det er i øjeblikket fire køer, to kvier, to kalve og så altså tyren Ollie.
- Målet er at komme op på fem køer, fortæller Dennis Keller Hansen.
Drømmen kan måske være højere, men det er der ikke plads til. Der hører kun halvanden hektar til gården, så nogle af dyrene tager sig af afgræsningen på nogle privatejede engarealer.
Parret går dog med forhåbninger om at kunne erhverve mere af jorden omkring gården.

Hygge og sammenhold

Om valget af skotter er meldingen klar:

- Det er nogle flotte dyr med langt hår og store horn, noterer Dennis Keller Hansen.

Parret har tidligere besøgt andre skuer, og de glæder sig til også at opleve Aabenraa.

- Der er et godt sammenhold mellem udstillerne, der hygger sig sammen, og det glæder vi os til at opleve, lyder det videre.

I ringen er holdningen nok en anden, for Dennis Keller Hansen lægger da ikke skjul på, at han satser på en god placering til Ollie på skuet i Aabenraa, hvor de kommer allerede torsdag aften, så de er klar til både samvær og skue.

Parret glæder sig til dyrskuet i Aabenraa, som de aldrig har besøgt – heller ikke som tilskuere. Nu bliver det som udstillere, og de vil senere deltage på Landsskuet i Herning og overvejer også at melde dyr til dyrskuet i Ribe
 

Billeder fra Det Sønderjyske Fællesdyrskue 2019