Flere malkekøer klar i Fjerritslev

Fjerritslev Dyrskue fortsætter den opadgående kurve for tilmeldte malkekvæg. Samtidig tyder alt også på, at hestene får lov at komme på besøg, da risikoen for hesteherpes har lagt sig.

Jesper Bundsbæk Nielsen, Bratbjerg, stiller med otte køer til Fjerritslev Dyrskue. Han har størst forventninger til VH Jewel-datteren 3440, som sidste år blev skuets bedste unge modelko.
Med 141 tilmeldte dyr og godt fyldt op hos maskinudstillerne er alt ved at være klappet og klart til dyrskuet i Fjerritslev, der afvikles på lørdag.
Især malkekøerne er stærkt repræsenteret med 62 dyr – seks mere end sidste år og hele 20 mere end i 2016. Dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen fra LandboNord glæder sig generelt over tilslutningen i ringen.
- Det er lige, som vi havde håbet, konstaterer dyrskuekoordinatoren, der blandt andet kan se borgmester Mogens Gade åbne dyrskuet klokken 9, mens LandboNords formand, Niels Vestergaard Salling, vanen tror holder årets dyrskuetale.
Mens store dele af programmet ligner de tidligere år, er der også blevet plads til nyheder i dette års udgave af det nordjyske skue. Blandt andet hesteagility, som man i skrivende stund regner med at afvikle helt planmæssigt, selvom et udbrud af hesteherpes har drillet planlægningen på diverse dyrskuer og hestemarkeder landet over.
- Som det ser ud nu, regner vi med, at hestene kommer med som planlagt, men vi følger udviklingen tæt og er i løbende kontakt med Seges omkring risikoen for hesteherpes, fortæller Karin Møller Larsen.
 

Satser på sociale medier

Udover hesteagility vil den opmærksomme gæst også bide mærke i, at dyrskuets arrangør, LandboNord, har ændret udformningen af sit telt i år.
- Arealmæssigt kommer vi til at fylde nogenlunde det samme, som vi plejer, men vi har gjort teltet bredere, så det bliver lidt lettere at indrette, forklarer Karin Møller Larsen, der satser på omkring 2.500 gæster på dyrskuepladsen den 26. maj.
Op til dyrskuet har man blandt andet lagt sig selen for at skabe mere aktivitet på dyrskuets Facebookside, hvor man er vokset fra næsten ingen til 500 følgere.
- Ved at være mere aktiv på de sociale medier håber vi at komme lidt bredere ud, og det skulle da også gerne i sidste ende betyde flere gæster på selve dyrskuet. Det er i hvert fald en af de muligheder, vi har, når vi ikke står med et stort budget til markedsføring, fortæller dyrskuekoordinatoren.
Ligesom tidligere år bliver der endnu engang også masser af aktiviteter for de mindste på dyrskuepladsen i Fjerritslev, hvor hoppeborg, rideture, ansigtsmaling, karameljagt i en container fyldt med korn, pandekagebagning over bål og selvfølgelig børnedyrskue er fast inventar.
christian@landbrugnord.dk
 
Fjerritslev Dyrskue 2018
Lørdag den 26. maj
Klokken 9.00-16.30
Brøndumvej 12, 9690 Fjerritslev
 
Tilmeldte dyr
Malkekøer  62
Holstein  56
Jersey  5
RDM  1
Kødkvæg  40
Angus  4
Charolais  20
Hereford  3
Limousine  10
Simmental  3
Heste  22
Jyder  6
Fjordheste 7
Islændere  1
New Forest Pony 1
Welsh Mountain  2
Shetlændere 5
Får  17
Oxforddown 1
Texel  7
Gute  2
Islandsk  2
Landrace  5
Geder  1
Landrace  1

Læs også