Tilfredshed i Løgstør trods færre køer og gæster

Mens der manglede lidt både i forhold til gæster og malkekøer, slog børnedyrskuet rekord til Løgstør Byfest og Dyrskue, hvor man også glæder sig over opbakningen fra erhvervslivet.

Med et sted mellem 1.600 og 1.700 gæster manglede der et par hundrede i forhold til sidste år. Alligevel er humøret i dyrskueudvalget fint efter det netop overståede skue i Løgstør.

- Der var lige en lille byge over middag, der måske fik nogle til at vælge at blive hjemme i stedet for at tage på dyrskue, men det var ikke noget, der ødelagde stemningen for os, der var på pladsen, siger næstformand i dyrskueudvalget, Jens Jensen.

- Og det var dejligt at se den fine opbakning, der var i forhold til både ærespræmier og stadepladser. Det viser, at de virksomheder i lokalområdet, der har kontakt med landbruget, støtter op om arrangementet. Flere har også allerede meldt ind, at de er klar igen næste år, fortæller Jens Jensen, der også kunne glæde sig over et rekordstort opbud til børnedyrskuet.

- Der var godt 20 udstillere på børnedyrskuet, og de kan altid trække nogle forældre og bedsteforældre til, så det er rigtig fint for et lille dyrskue som vores, siger næstformanden, der dog godt kunne have ønsket sig lidt mere end de små 40 malkekøer, der blev trukket i ringen.

- Der var ikke sort af mennesker, som for mange år siden, men alt i alt er vi godt tilfredse og kan se tilbage på en rigtig fin dag med godt dyrskue-humør over hele linjen, konstaterer Jens Jensen.

Vinderdyr på Løgstør Dyrskue

Malkekøer

Skuets bedste holstein-besætningsgruppe: Fra Gaardsted Højgaard, Løgstør

Skuets bedste ældre ko: Fra Steen Skov, Aars

Skuets bedste yngre holstein-ko: Fra Gaardsted Højgaard, Løgstør

Skuets bedste jersey-besætningsgruppe: Fra Anders Jacobsen, Aars

Skuets bedste jerseyko: Fra Anders Jacobsen, Aars

Skuets bedste jerseykvie: Fra Lasse Sand, Aars

Kødkvæg

Skuets bedste kødkvægsdyr: Fra Tamu Vitskøl, Ranum

Læs også