bannerPos

Ny konkurrence hos gederne Samling efter afdøde Mads vandt fælleskonkurrence

Lotte Aagaard Marborg (yderst til venstre) vandt konkurrencen om skuets bedste samling af geder. Samlingen er efter landracebukken Mads, der blev vist som fotostat, da han selv afgik ved døden i december 2016.

Henrik Sieben

Journalist
20-06-2018 08:26
Det blev en flot samling efter landracebukken Mads, der vandt premieren i ny konkurrenceform i gedeudstillingen.

I 2016, den 21. december, døde den store, smukke landracebuk Mads. Mindet om Mads lever videre blandt mange gedeavlere, ligesom han går igen i mange stamtavler.
Da der på Roskilde Dyrskue i år var premiere på en ny fælleskonkurrence, konkurrencen om skuets bedste samling, blev der sat et foreløbig flot punktum for Mads avlskarriere.
Til konkurrencen var der indstillet fem samlinger. To fra dansk landrace udstillet af Lotte Aagaard Marborg, Kyndby Mark i Hornsherred, to walliser-samlinger fra Anne Bjørklund, Fuglebjerg, og endelig en samling nubiske geder fra Lars Frieboe Olsen, Høng.

Én efter én

Dommerne gennemgik én efter én geder og bukke i samlingerne, inden de til sidst valgte, at samlingen efter Mads skulle have førstepladsen.
Lotte Aagaard Marborg har hjemme i Kyndby Mark i alt 25 landracegeder, og havde seks dyr med i samlingen. 
Nummer to i konkurrencen blev walliser-samlingen efter Oline, der også selv stillede til skue, mens nummer tre blev de nubiske geder, hvor modergeden Frederikke selv indgik.
Mere dyrskuestof i LandbrugØst på torsdag den 21. juni.
 

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next