bannerPos

Ny konkurrence hos gederne Samling efter afdøde Mads vandt fælleskonkurrence

Lotte Aagaard Marborg (yderst til venstre) vandt konkurrencen om skuets bedste samling af geder. Samlingen er efter landracebukken Mads, der blev vist som fotostat, da han selv afgik ved døden i december 2016.

Henrik Sieben

Journalist, LandbrugØst
20-06-2018 08:26
Det blev en flot samling efter landracebukken Mads, der vandt premieren i ny konkurrenceform i gedeudstillingen.

I 2016, den 21. december, døde den store, smukke landracebuk Mads. Mindet om Mads lever videre blandt mange gedeavlere, ligesom han går igen i mange stamtavler.
Da der på Roskilde Dyrskue i år var premiere på en ny fælleskonkurrence, konkurrencen om skuets bedste samling, blev der sat et foreløbig flot punktum for Mads avlskarriere.
Til konkurrencen var der indstillet fem samlinger. To fra dansk landrace udstillet af Lotte Aagaard Marborg, Kyndby Mark i Hornsherred, to walliser-samlinger fra Anne Bjørklund, Fuglebjerg, og endelig en samling nubiske geder fra Lars Frieboe Olsen, Høng.

Én efter én

Dommerne gennemgik én efter én geder og bukke i samlingerne, inden de til sidst valgte, at samlingen efter Mads skulle have førstepladsen.
Lotte Aagaard Marborg har hjemme i Kyndby Mark i alt 25 landracegeder, og havde seks dyr med i samlingen. 
Nummer to i konkurrencen blev walliser-samlingen efter Oline, der også selv stillede til skue, mens nummer tre blev de nubiske geder, hvor modergeden Frederikke selv indgik.
Mere dyrskuestof i LandbrugØst på torsdag den 21. juni.
 

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next