bannerPos

Ny konkurrence hos gederne Samling efter afdøde Mads vandt fælleskonkurrence

Lotte Aagaard Marborg (yderst til venstre) vandt konkurrencen om skuets bedste samling af geder. Samlingen er efter landracebukken Mads, der blev vist som fotostat, da han selv afgik ved døden i december 2016.

AF: HENRIK SIEBEN

JOURNALIST
20-06-2018 08:26
Det blev en flot samling efter landracebukken Mads, der vandt premieren i ny konkurrenceform i gedeudstillingen.

I 2016, den 21. december, døde den store, smukke landracebuk Mads. Mindet om Mads lever videre blandt mange gedeavlere, ligesom han går igen i mange stamtavler.
Da der på Roskilde Dyrskue i år var premiere på en ny fælleskonkurrence, konkurrencen om skuets bedste samling, blev der sat et foreløbig flot punktum for Mads avlskarriere.
Til konkurrencen var der indstillet fem samlinger. To fra dansk landrace udstillet af Lotte Aagaard Marborg, Kyndby Mark i Hornsherred, to walliser-samlinger fra Anne Bjørklund, Fuglebjerg, og endelig en samling nubiske geder fra Lars Frieboe Olsen, Høng.

Én efter én

Dommerne gennemgik én efter én geder og bukke i samlingerne, inden de til sidst valgte, at samlingen efter Mads skulle have førstepladsen.
Lotte Aagaard Marborg har hjemme i Kyndby Mark i alt 25 landracegeder, og havde seks dyr med i samlingen. 
Nummer to i konkurrencen blev walliser-samlingen efter Oline, der også selv stillede til skue, mens nummer tre blev de nubiske geder, hvor modergeden Frederikke selv indgik.
Mere dyrskuestof i LandbrugØst på torsdag den 21. juni.
 

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next