Åben Maskinvej udvides fra seks til syv

Maskinernes vej i Ringsted har fået en sidevej og en ny beboer i S.D. Kjærsgaard, og alle syv maskinforretninger holder åbent hus den første weekend i marts.

Åben Maskinvej i Ringsted er ikke længere blot »seks« maskinfirmaer på 650 meter af Kærup Parkvej. Maskinvejen er blevet forlænget og har fået den helt nye Knudslund Allé med som sidevej.

Dermed bliver der yderligere maskinmærker at se på, når de nu syv firmaer inviterer til Åben Maskinvej fredag den 1. marts og lørdag den 2. marts.

Den nye på vejen er S. D. Kjærsgaard og har netop åbnet den nyopførte forretning ud til motorvejen. Firmaet har hovedsæde ved Aalborg og har haft sjællandsk afdeling i Karlslunde.

Nu er adressen Ringsted med værksted, reservedelslager og et stort showroom til traktorer og høstmaskiner fra Case IH, grave- og læssemaskiner fra Case Construction, samt læssemaskiner fra Dieci. Også japanske vibrationsmateriel fra japanske Mikasa er på programmet.

Ny maskinhal hos Scantruck

Efter en kort køretur og et par rundkørsler, er Åben Maskinvej-gæsterne tilbage på Kærup Parkvej, hvor JCB-importøren Reesink Construction ligger først for. Firmaet vil vise, at JCB mener det seriøst med de store gravemaskiner og har inviteret to produktspecialister fra fabrikken i England til at være med.

- Også i år bliver der fuld gang i testområdet, hvor man kan opleve Engcons dygtige maskinfører og selv teste den imponerende 25 tons JCB-gravemaskine med reduceret bagende, fortæller driftsdirektør Henrik Kirketerp-Møller.

Næste maskinfirma på Åben Maskinvej er Scantruck, som har opført en ny 1.900 kvadratmeter stor maskinhal med såvel brugte som nye maskiner, og der bliver nok at se på.

Til Åben Maskinvej lægger Scantruck således an til at vise maskiner fra Komatsu, Manitou, Weycor, Sennebogen og McCloskey. Og tillige forskellige typer lifte fra GMG, PB samt Spider-liftene med edderkoppeben fra Platform Basket.

Veteranen i selskabet

Nederst på maskinvejen ligger ikke færre end fire af de syv virksomheder. Hydrema er veteranen i selskabet og var faktisk maskinfirmaet, der i sin tid begyndte med åbent hus på Kærup Parkvej. Her er afdelingsleder Dan Madsen og hans mandskab klar til at tage imod.

- Vi byder på en eksklusiv fremvisning af de seneste fremskridt inden for entreprenørmateriel. På Åben Maskinvej bliver der mulighed for at opleve vores nyskabende modeller, der definerer standarden for effektivitet og miljøhensyn, siger Dan Madsen.

Den ene af Hydremas naboer hedder Semler Agro, og firmaet byder inden for i nye lokaler med masser af John Deere-maskiner. Mærket blev i 2023 for tredje år i træk det mest solgte traktormærke i Danmark, og traktoren 6R 250 den mest solgte model.

- Den kan vores gæster opleve sammen med andre traktorer, mejetærskere, have-/parkmaskiner og golf-maskiner fra John Deere. Samt landbrugsmaskiner fra Väderstad, Kramer, Sulky og Brantner, fortæller afdelingsleder Lennarth Anker Engelund hos Semler Agro, som i øvrigt også har tradition for salg af John Deere-merchandise, når der er gæster i huset.

To under samme tag

I nummer 24 bor to firmaer, Helms TMT-Centret og S&S Bilhus, under samme tag. Helms præsenterede sit nye hus ved Åben Maskinvej i fjor og er klar igen med et bredt udsnit af knækstyrede læssemaskiner fra Schäffer, klipperprogrammet fra Jacobsen/Ransomes og McHale-græsmaskiner.

- Vi glæder os til masser af besøgende og inviterer alle forbi til en snak om deres maskinbehov. Til Åben Maskinvej planlægger vi ekstraordinære tilbud og kampagner, som kun vil findes disse dage, siger administrerende direktør Jakob Helms.

Hos S&S Bilhus kører erhvervssælger Allan Bach amerikanske pickup-trucks fra Ram og Chevrolet frem på dagen.

- Bilerne er kendt for deres markante amerikanske design, trækkrog med kapacitet på 3500 kg, 4x4 og en V8-motor på minimum 400 hk. De appellerer til en bred vifte af fagfolk. Herunder tømrere, murere, entreprenører, anlægsgartnere og landmænd, siger Allan Bach.

Vanen tro disker alle firmaer op med lidt mad og drikkevarer, så ingen gæster behøver gå sultne hjem fra Åben Maskinvej.

Læs også