Fem finalister til Grand Cru-finale

Fem avlere med seks produkter mødes i årets Grand Cru-finale på Audebo Pumpestation søndag den 16. oktober.

Der var et stort felt med i opløbet om at kvalificere sig til finalen i årets Lammefjorden Grand Cru søndag den 16. oktober. Til prækvalifikationen havde deltagerne hele 13 forskellige gulerødder og 13 forskellige kartofler at bedømme.

De tre bedste gik videre til den 26. udgave af den store Grand Cru-finale, der foregår på pumpestationen i Audebo. Her vil de i alt seks produkter blive repræsenteret af fem forskellige avlere fra Nordvestsjælland.

Christian Heslet Jørgensen sikrede sig nemlig en plads i finalen i begge kategorier, og han har således mulighed for at gentage triumfen fra i fjor, hvor han leverede årets Grand Cru-gulerod.

Christian Heslet Jørgensen skal dyste mod et par gengangere fra 2021-finalen, og det er Anders Biltoft Kristensen og Jens Møller Olsen inden for henholdsvis kartofler og gulerødder.

De to sidste finalister er John Nielsen og Kristoffer Linderoth, og det er far og søn. John Nielsen har kvalificeret sig til »kartoffel-finalen«, mens Kristoffer Linderoth er finaleklar blandt gulerodsavlerne i Odsherred.

Tre kokke i dommerpanel

Årets dommerpanel består af kokkene Jeppe Foldager, Dragsholm Slot, Claus Henriksen, MOTA, og Poul Bøje Nielsen, Skoemagerkroen. Til at styre slagets gang som konferencier kommer direktør Flemming Nør-Pedersen fra Landbrug & Fødevarer.

Kåringen begynder klokken 12, og dørene åbnes en time før. Hele seancen varer til omkring klokken 14.30. Efter kåringen serveres kartoffelsuppe, leveret af Boyes Mad i Svinninge og frembragt på gode lammefjordsprodukter.

Finalen er optakt til en hel Grand Cru-uge i Odsherred i den følgende uge, og det sker i samarbejde med UNESCO Global Geopark Odsherred.

Grand Cru-finalisterne

Kartofler

John Nielsen, Vestergården, Fårevejle, med sorten Belana

Anders Biltoft Kristensen, Slotsgården, Hørve, med sorten La Vie

Christian Heslet Jørgensen, Arnakke, Svinninge, med sorten Gala

Gulerødder

Kristoffer Linderoth, Kildegården, Hørve, med sorten Allyance

Christian Heslet Jørgensen, Arnakke, Svinninge, med sorten Bolero

Jens Møller Olsen, Almegård, Højby med sorten Nerac

Læs også