bannerPos

Velbesøgt Agritechnica

Agritechnica, der betegnes som verdens største landbrugsmaskinudstilling, havde fra søndag til lørdag i den forgangne uge godt 450.000 besøgende og et rekord stort antal udenlandske besøgende på mere end 130.000 besøgende. De godt 130.000 besøgende kom fra 152 lande, de fleste af dem fra Holland, Danmark, Østrig, Italien og Rusland, efterfulgt af Schweiz, Frankrig og Storbritannien. Foto: Erik Hansen

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
17-11-2019 16:02
Rekord mange besøgende af internationale gæster, mere end 130.000.

Agritechnica, der betegnes som verdens største landbrugsmaskinudstilling, havde fra søndag til lørdag i den forgangne uge godt 450.000 besøgende og et rekord stort antal udenlandske besøgende på mere end 130.000 besøgende. De godt 130.000 besøgende kom fra 152 lande, de fleste af dem fra Holland, Danmark, Østrig, Italien og Rusland, efterfulgt af Schweiz, Frankrig og Storbritannien.

På messen var der en vækst over gennemsnittet i antallet af besøgende fra Rusland, Italien, Polen, Ukraine og USA. Interessen for international politik på Agritechnica er steget markant. For eksempel indsamlede adskillige ministre og handelsdelegationer fra hele verden information om fremtidige strategier og innovationer for landbrug på Agritechnica.

- Med 2.820 udstillere og godt 450.000 besøgende - mere end 130.000 af dem uden for Tyskland - har Agritechnica igen demonstreret sin enestående position som verdens førende messe for landbrugsteknologi, sagde Dr. Reinhard Grandke, administrerende direktør for DLG, og fortsatte:

- Temaet for dette års Agritechnica - Global Farming – Local Responsibility - fokuserede på de aktuelle udfordringer i landbruget, såsom øget produktivitet, beskyttelse af klima, miljø og ressourcer over hele verden. Udstillerne præsenterede innovative løsninger til fremtidige spørgsmål for landbruget og forbrugerne. Agritechnica 2019 viste implementeringsstrategier for de lokale udfordringer i verdens landbrugsregioner. Nye metoder, der er drevet af digitalisering, automatisering og robotisering , var de største trendsætterende nyheder på udstillingen, forklarede han, på et netop afholdt pressemøde.

Agritechnica afholdes næste gang i dagene 14. til 20. november 2021.

Se alle vores videoer og nyheder fra Agritechnica-udstillingen på følgende link: https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/agritechnica/nyheder.aspx

 

Konceptet var det billigst mulige staldbyggeri

Svineproducent Johannes Kaasgaard byggede en billig slagtesvinestald med plads til cirka 7000 slagtesvin. Det har givet ham en mere robust bedrift, udtaler han til Seges Svineproduktion.

Spredt høst og gode udbytter

Vinterbyg af hybridsort gav udbytte på 10 tons og var høstet allerede i uge 29. Rapsen er ligeledes i hus og hveden påbegyndes denne uge. Den spredte høst giver mulighed for at så tidligt og af den vej opfylde dele af kravet til efterafgrøder.

DBC Invest overtager aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas

Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest, foretager nu den første investering i danske biogasanlæg. Samtidig arbejder DBC på flere investeringer, der ventes inden for nærmeste fremtid.

Afrikansk svinepest i besætning 40 kilometer fra Tyskland

To nye udbrud af afrikansk svinepest i tamsvinebesætninger er konstateret i den vestlige del af Polen, rapporterer Fødevarestyrelsen.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.
Side 1 af 1889 (37764 artikler)Prev1234567188718881889Next