Undervisningsskov indviet i Nordvestsjælland

Et samarbejde mellem AutoMester E+ og Plant et Træ skaber endnu en undervisningsskov i Danmark, og det er i Vipperød nær Holbæk.

For knap et år siden blev der i et samarbejde mellem AutoMester E+ og landsorganisationen Plant et Træ plantet en hel undervisningsskov i Ølsted i Aarhus Kommune, og succesen er nu blevet gentaget. For nylig er de sidste træer i endnu en undervisningsskov blevet plantet – denne gang i Vipperød i Holbæk Kommune.

- Hos AutoMester føler vi, som Danmarks største værkstedskæde, et ansvar – også overfor miljøet. Biler udleder jo desværre en del CO2, men vi kan give en lille smule tilbage til naturen ved at få plantet nogle træer, siger kædechef i AutoMester, Jan Ankersen.

Donerer beløb løbende

Når kunderne foretager en onlinebooking til et serviceeftersyn på et AutoMester E+ værksted, donerer kæden et beløb svarende til et træ til Plant et Træ. Det er også et skridt i den rigtige retning for regeringens målsætning om at reducere CO2-udledningen kraftigt inden 2030.

Med Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), i spidsen blev det røde bånd klippet over til indvielsen af undervisningsskoven ved Vipperød med sine 3.200 træer og 13 træarter.

Skov som et træ

Når man ser skoven fra oven, har den form som ét stort træ med grene og 45 blade ud til den ene side. Samme udformning og udtryk som undervisningskoven i Østjylland fik i foråret 2020.

I begge undervisningsskove er der i hvert »blad« således plantet én træart, så det bliver nemt at se og lære om træerne, når de er vokset op.

Det kommer dog til at vare nogle år før den én hektar store skov, kan betegnes som en rigtig skov, man kan gå ind i.

- Skoven vil være et oplagt udflugtsmål for skoler, fordi eleverne på et forholdsvis lille areal nemt kan introduceres for nogle af de mest almindelige danske træer. Det er både med til at inspirere børn og unge til at tage vare på naturen, siger landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing.

AutoMester E+ værkstederne fortsætter samarbejdet med Plant et Træ og målet er at være med til at plante endnu en undervisningsskov i Danmark i 2021.

/jhal

Læs også

Skoleelever regner landbruget ud
Møder for sukkerroedyrkere
Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast